ОСТАННІ НОВИНИ

У РФ виникли проблеми з виробництвом справних ракет, – британська розвідка

Маркіян Рой

|

Розвідка Великої Британії розповіла про проблеми, які виникли в РФ з виробництвом справних ракет повітряного базування AS-23a KODIAK (натовське позначення – Х-101, Х-102), якими вона б’є по об’єктах енергетичної інфраструктури України. Про це йдеться у розвідувальному огляді британського Міноборони.

Відомство звернуло увагу на світлини з відкритих джерел від 31 березня 2024 року, де видно уламки ракети, що впали в полі в Саратовській області на півдні РФ, які, припускають британські аналітики, виявилися уламками ракети Х-101 або Х-102.

«Дуже ймовірно, що уламки є результатом несправності ракети, яку запустили в бік України раніше цього ранку», – йдеться в огляді.

В Міноборони Британії нагадали, що в Саратовській області знаходиться аеродром Енгельс, де базується кілька бомбардувальників російської стратегічної авіації.

«Є висока ймовірність, що несправність такої престижної ракети вказує на проблеми в її виробництві, що, ймовірно, виникли під впливом санкцій і поспіху», – додали в розвідці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *