ОСТАННІ НОВИНИ

Розмовляти з посадовцями РФ більше не в наших інтересах, – МЗС Франції

Ольга Денисяка

|

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що для Парижа вже «не в його інтересах» вести дискусії з російськими представниками, бо Москва викривляє зміст такого діалогу. Про це повідомляє Європейська правда.

За словами Сежурне, нині «не в наших (Франції. – Ред.) інтересах дискутувати з російськими офіційними особами, оскільки комюніке, які публікуються, і повідомлення, які робляться, є брехнею».

Він припустив, що для відновлення діалогу з Москвою, «можливо, спочатку потрібно встановити довіру, і, можливо, перш за все, побачити розвиток подій на військовому фронті в Україні, щоб відносини могли бути відновлені».

«Поки що цього немає», – констатував голова французького МЗС.

Коментуючи останній офіційний контакт між російськими та французькими посадовцями на рівні Міноборони, Сежурне заявив, що «давня традиція співпраці з Росією у боротьбі з тероризмом» зараз перебуває у глухому куті.

«Насправді вона не продовжується, оскільки це була пропозиція, а російське комюніке російською мовою фактично пропонує нам не співпрацювати», – підсумував він.

Минулого тижня французький міністр оборони Себастьєн Лекорню провів телефонну розмову з Сергєєм Шойгу, що стало першою такою взаємодією з жовтня 2022 року. Розмова стосувалась передусім теракту, скоєного у Підмосков’ї 22 березня «Ісламською державою».

Після розмови у Міноборони РФ заявили, що під час розмови Лекорню і Шойгу «була відзначена готовність до діалогу щодо України». У відповідь представник уряду Франції назвав цю заяву неправдивою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *