ОСТАННІ НОВИНИ

Львівській поліції охорони виділили землю під будівництво житла

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 19 квітня, під час сесії Львівської міської ради управлінню поліції охорони у Львівській області передали у постійне користування земельну ділянку на вул. К. Студинського для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. «За» проголосували 54 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Управління поліції охорони у Львівській області отримає у постійне користування земельну ділянку площею 0,2343 га на вул. К. Студинського біля будинку №12.

Вказана земельна ділянка належить до категорії житлової та громадської забудови, сьогодні вона є вільною від забудови.

Як зазначила під час обговорення питання директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, будівництво на вказаній земельній ділянці можливе лише тоді, якщо її забудовуватиме безпосередньо Управління поліції охорони у Львівській області без будь-якого посередника або його працівники, якщо вони об’єднаються у кооператив.

«Ця земельна ділянка є комунальною власністю, раніше вона була закріплена за транспортною міліцією, яку потім ліквідували. Міський голова Львова підписав дану ухвалу, тож Львівська міськрада не заперечує щодо погодження Управління поліції охорони у Львівській області місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки», – пояснила Гелена Пайонкевич.

На запитання депутатів міськради, чи справді Управління поліції охорони у Львівській області фінансово спроможне будувати житло на вул. К. Студинського, Гелена Пайонкевич зауважила, що поліція охорони є комерційною структурою, однак тих коштів, які вона заробляє, вистачає на виплату заробітних плат.

Як водночас вдалося з’ясувати Львівському порталу із власних джерел, на вказаній ділянці Управління поліції охорони у Львівській області будувати житловий будинок наразі не збирається.

Зазначимо, право на постійне користування земельною ділянкою на вул. К. Студинського у 2014 році отримало Управління Міністерства внутрішніх справ України на Львівській залізниці.

У 2016 році, маючи згоду від Управління Міністерства внутрішніх справ України на Львівській залізниці, Управління поліції охорони у Львівській області і звернулося до Львівської міськради щодо передачі їй у користування цієї ділянки на на вул. К. Студинського біля будинку №12.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *