ОСТАННІ НОВИНИ

Відкриття перинатального центру знову відтерміновують. Дедлайн – всередині березня

Соломія Головіна

|

У Львівському перинатальному центрі вже завершені будівельні роботи. Зараз там триває встановлення медичного обладнання. Про це у коментарі Львівському порталу розповів заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

 

За його словами, зараз там встановлюють обладнання, яке закуплене коштом держбюджету, що були виділені в грудні.

«Для того, щоб здати в експлуатацію першу чергу, знадобиться ще місяць-півтора. Умовно кажучи, десь всередині березня відкриють першу чергу, перинатальний вже зможе працювати, там вже можуть проходити пологи. А до кінця року, сподіватимемося, що здамо його повністю», – наголосив заступник голови Львівської облради.

Водночас Володимир Гірняк зазначив, що нещодавно облрада виділила 25 млн грн на другу чергу перинатального центру. Також він висловив сподівання, що підкинуть кошти і з держбюджету, щоби установа запрацювала на повну вже цього року.

Нагадаємо, завтра в рамках робочого візиту прем’єр-міністра Володимира Гройсмана запланований огляд робіт у Львівському перинатальному центрі.

Додамо, відкриття Львівського перинатального центру щоразу відтерміновують. Нещодавно з’явилася інформація, що його відкриють лише наприкінці лютого, а до цього двері закладу обіцяли відчинити для породіль з початку нового року.

На початку 2017 року уряд виділив на реконструкцію перинатального 45 мільйонів. Також повідомлялося про те, що потрібно ще 50 мільйонів на обладнання. Згодом Володимир Гройсман пообіцяв, що із держбюджету додатково виділять кошти на це.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *