ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила ще чотирьох ворожих агітаторів, серед них хакер

Маркіян Рой

|

Правоохоронці затримали ще чотирьох проросійських агітаторів у різних регіонах України. Зловмисники публічно вихваляли путіна та виправдовували збройну агресію рф. Також вони закликали до захоплення влади у нашій державі та героїзували воєнні злочини рашистів. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

На Вінниччині затримано місцевого хакера, який за допомогою комп’ютерних програм створив фейкове «відеозвернення» одного з колишніх високопосадовців ЗСУ та поширив його у соцмережі TikTok.

У цьому «виступі» лунали провокативні заклики до насильницького захоплення держустанов України та вчинення масових заворушень на вулицях столиці.

Таким чином фігурант намагався розхитати суспільно-політичну обстановку у Києві та інших регіонах нашої держави.

У Київській області затримали колишнього депутата Фастівської міськради від забороненої партії ОПЗЖ.

За даними слідства, він позиціонував себе як «експерт-політолог» та у власному відеоблозі оприлюднював кремлівські наративи щодо агресивної війни проти України.

Встановлено, що ексдепутат «підкріплював» свої висловлювання цитатами путіна з російських телеефірів.

Для поширення ворожого контенту зловмисник використовував власний YouTube-канал, а також сторінки в Telegram, TikTok та Instagram із загальною аудиторією понад пів мільйона користувачів.

На Прикарпатті правоохоронці викрили прихильника депутата держдуми рф Леоніда Слуцького – очільника прокремлівської партії ЛДПР.

Фігурант поширював на власній сторінці в «Однокласниках» публічні виступи російського посадовця на підтримку агресивної війни проти України.

Серед оприлюднених «цитат» були заклики Слуцького щодо повторного наступу на Херсон та захоплення всієї території нашої держави.

У Донецькій області кіберфахівці СБУ затримали мешканця Краматорська, ідеологічного прихильника рашизму.

У російських соцмережах фігурант виправдовував захоплення частини східних районів України та героїзував російських окупантів.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру за чч. 2, 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Злочинні дії агітатора з Вінниччини додатково кваліфіковано за ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *