ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські і американські хірурги прооперували 5-річного хлопчика зі складною патологією

Маркіян Рой

|

Львівські хірурги спільно з американськими провели 5-річному хлопчику зі Львівщини склерозування патології судин нижньої губи. Про це Львівському порталу повідомили в Охматдиті.

Хлопчик з батьками живе у селі Зимна Вода, що біля Львова. Про вроджену патологію сина – судинну мальформацію батьки дізналася одразу після його народження.

«Це була така червона гулька, як вишенька. Ми водили сина на обстеження. Одні казали пити гормональні таблетки, інші казали спостерігати. Ніби-то воно може розсмоктатися само. Із ростом сина воно не збільшувалося дуже сильно. Було не дуже помітне. Лікарі казали, що із часом можна буде хірургічно це забрати», – розповіла мама Юрчика Марта.

Випадково мама хлопчика побачила у соцмережах інформацію про приїзд до шпиталю американських хірургів та у переліку патологій помітила діагноз сина. Тож вирішила записати Юрчика на консультацію. Команда лікарів спільно із американськими фахівцями провели хлопчику склерозування (це сучасний альтернативний метод лікування мальформацій). За допомогою тонкої голки ввели «спеціальний препарат – склерозант» в уражену судину чи конгломерат судин (вогнище мальформації).

Минулого тижня лікарі нашого Центру провели вже друге склерозування хлопчику.

«У Юрчика венозна мальформація, мальформація низького потоку. Це означає, що ріст мальформації не є таким стрімким, якщо порівнювати з артеріальними чи комбінованими вадами. Інші медики плутали цю патологію із гемангіомою. Але це різні речі. Добре, що батьки звернулися саме зараз. Бо є шанс, що у хлопчика мальформація повністю закриється і буде неактивною, так як зараз вона є невеликою та локальною», – зазначила хірург Юлія Хомин.

За її словами, у світі дуже мало лікарів, які лікують таку патологію. Адже це, свого роду, пухлина і важко спрогнозувати як і куди вона буде проростати.

«Особливо складною є ділянка голови та шиї – вона є небезпечною, так як маленька площа, швидке проростання та гарне кровопостачання»,  – додала лікарка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *