ОСТАННІ НОВИНИ

Зниження призовного віку допоможе ЗСУ, але зброя Заходу буде вирішальною, – ISW

Маркіян Рой

|

Зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років підтримає здатність української армії відновлювати та реконструювати існуючі підрозділи і створювати нові. Але щоб належно озброїти всіх мобілізованих військовослужбовців потрібна західна допомога. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

Військові аналітики зауважили, що зниження мобілізаційного віку є одним із багатьох заходів, які Україна розглядає в рамках зусиль, спрямованих на створення стійкого апарату генерування сил воєнного часу.

Проте Україні необхідно буде забезпечити зброєю всіх мобілізованих військовослужбовців, а тривалі дебати в США щодо військової допомоги Україні та затримки в наданні західної допомоги можуть вплинути на швидкість, з якою Україна зможе відновити деградовані та створити нові підрозділи.

За оцінками ISW, матеріальні засоби, що надаються Заходом, залишаються найважливішим вирішальним фактором для здатності української армії відновлювати і нарощувати свою бойову міць.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 2 квітня підписав закон, який знижує призовний вік українських військових з 27 до 25 років. Верховна Рада схвалила закон у травні 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *