ОСТАННІ НОВИНИ

Авто із США. У Львові відомий продавець зник із понад 4 млн доларів клієнтів

Андрій КОТЕНСЬКИЙ

|

У Львові розшукують менеджера із продажу автомобілів із США та Китаю, який ошукав клієнтів на понад 4 000 000 доларів. Потерпілі почали писати заяви у поліцію. Їхня кількість вже становить щонайменше 43 людини, і це далеко не остаточна цифра, про це Львівському порталу повідомила одна із жертв афери Анна Шурак.

За словами жінки, потерпілі офіційно підписували договір купівлі автомобілів із ФОП Тарас Петрович Візний, який представлявся агентом компанії «РЕАЛ КАР» (REAL CAR). Чоловік займався пригоном авто з США та Китаю не один рік і мав добру репутацію.

«Ми вже нарахували 43 потерпілих, що перерахували аферистам понад 4 млн дол. США. Я одна із потерпілих, серед нас також є військові та волонтери. Тарас Візний займався пригоном авто з США та Китаю не один рік. Він відомий у Львові, мав бездоганну репутацію та довіру серед знайомих, друзів та родичів, якими не знехтував та також використав їх у своїй афері. При оформленні замовлення (як і у всіх офіційних компаніях) підписувався договір, але на ФОП Візного Т.П., а не на компанію «Реал Кар» від якої він продавав автівку», – повідомила Анна Шурак.

Вона також повідомила, що люди чекали свої автомобілі із червня 2023 року. Увесь цей час менеджер не привозив нових авто, але продовжував брати кошти від клієнтів. Затягування процесу він пояснював блокадою кордону із Польщею та Суецьким каналом, не повертаючи ні коштів, ні авто.

«Він зазвичай працював по повній передплаті… Коли клієнти вимагати термінових пояснень то Тарас брав авто постачальника (які знаходилися на майданчику «Реал Кар»). При цьому він не сплачував за це компанії-постачальнику коштів та передавав його замовнику без повного пакету документів. Відповідно офіційно автівки не отримував замовник, а постачальник не отримував коштів», – зазначила Анна Шурак.

Фото Анни Шурак

На думку постраждалої, Тарас Візний діяв не самостійно, а у змові із керівництвом компанії REAL CAR. У потерпілих є інформація, що він вже утік за кордон, і вони не виключають, що власник компанії також спробує виїхати із України.

«Всі кошти Тарас Візний присвоїв та втік із ними за кордон. Це не перший випадок зникнення менеджерів «Реал Кар» то ж ми підозрюємо, що керівник компанії Андрій Головінов може бути співучасником даної афери. Також цікаво, що сама компанія продажу авто знаходиться у Львові за адресою: вул. Богданівська 44, в будівлі Сервісного центру МВС України», – додала Анна Шурак.

За даними аналітичної системи YouControl, ФОП «Візний Тарас Петрович зареєстрований у березні 2010 року. Основний вид діяльності – роздрібна торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів. Він також є засновником благодійного фонду «Все буде Україна», який було створено 7 квітня 2022 року та власником 4% частки товариства з обмеженою відповідальністю «Екстрім вікенд» із Новояворівська.

Фото Тараса Візного (Fb).

На сьогодні жоден із відомих телефонів Тараса Візного і його фонду не відповідає. У компанії «Екстрім вікенд» також не знають, як можна зв’язатись із їхнім співвласником.

Фото щасливих клієнтів публікує сторінка REAL CAR.

Водночас власник компанії «РЕАЛ КАР» (REAL CAR) Андрій Головінов у коментарі Львівському порталу повідомив, що угоди укладали у приміщенні компанії, але ні він, ні компанія не має жодного стосунку до діянь Тараса Візного.

«Я готуюся давати свідчення у цій справі… Особа яка ошукала людей на привезенні автомобілів з-за кордону робила це не від мого імені. Договори підписувались не зі мною і не від компанії REAL CAR. Але, на жаль, це сталось у приміщенні компанії, і за це дійсно тепер доведеться розхльобуватися. Розумію, яку шкоду репутації завдала ця людина, проте REAL CAR продовжує роботу із клієнтами, і співпрацю із партнерами по всьому світу, бо не маємо до цього жодного відношення… У даній справі ми виступаємо свідками, і я також написав заяву у поліцію на Тараса, бо він привласнив й мої гроші», – повідомив Андрій Головінов.

Він також розповів, що всі, хто співпрацювали із Тарасом Візним відверто шоковані ситуацією, бо до останнього вважали його порядною й хорошою людиною.

«Не знаю навіщо Тарас це зробив… Йому вірили усі, і він взяв у людей дуже багато грошей… Просто не можу збагнути цього. Я вважав, що Тарас мій справжній друг та товариш. Він настільки втерся в довіру, що був мені наче братом. Наші спільні друзі перебувають в шоці. Вони також не можуть повірити, що Тарас (Візний – ред.) міг так вчинити… Мова про суму від 4 млн доларів. Більше 40 жертв, що вже відомі – прості люди. І це мабуть лише частинка афери фінансового айсберга. Переконаний, що основні жертви цієї схеми в поліцію не звернуться», – додав Андрій Головінов.

Львівський портал також очікує відповідь від поліції Львівщини із уточненням інформації, а також про точну кількість постраждалих та загальну суму привласнення коштів.

Фото Анни Шурак

Тим часом у Регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей в коментарі Львівському порталу уточнили, що компанія REAL CAR перебуває на обліку суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю автомобілями. Відповідний облік компаній, що ведуть легальний продаж автомобілів в Україні, здійснює Головний сервісний центр МВС та його філії в регіонах. Водночас компанія REAL CAR наразі не продала жодного авто офіційно і не має жодного відношення до сервісного центру МВС, а є лише їхніми сусідами.

«Із 12 березня 2024 року у Львові на вулиці Богданівській, 44 розпочав роботу новий Сервізний центр МВС. Це другий сервісний центр який працює у нашому місті. Компанія REAL CAR, яка здійснює продаж автомобілів, знаходиться по сусідству. Вони орендують приміщення у власника будівлі. Так само орендує приміщення і СЦ МВС. Проте жодного юридичного відношення до Сервісного центру МВС компанія REAL CAR не має. У той же час REAL CAR офіційно поставлена на облік і має дозвіл на продаж автомобілів. Утім, компанія досі не отримала доступу до Єдиного державного реєстру (не отримали електронні ключі – ред.), і за інформацією з Єдиного державного реєстру транспортних засобів наразі офіційно не продала жодного авто», – уточнив завідувач сектору комунікації регіонального сервісного центру МВС Львівської, Івано-Франківської і Закарпатської областей Сергій Бобра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *