ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні можуть переглянути тарифи на електроенергію

Маркіян Рой

|

Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк допускає зміни в механізмі забезпечення населення електроенергією (ПСО). Наразі до 1 травня 2024 року різницю між тарифами та ринковою ціною покривають НАЕК «Енергоатом» і ПрАТ «Укргідроенерго». Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Будуть або зміни, або продовження ПСО щодо населення в наявному варіанті… Якщо зміни, то, можливо, вони будуть важкими, але точно зваженими. Конкретніше можна буде сказати пізніше», – заявив Тарасюк.

Водночас Тарасюк зазначив, що ситуація у всіх енергокомпаній дуже складна, передусім унаслідок російської агресії.

«Усій енергосистемі складно. Я не знаю жодної компанії, якій зараз не складно», – наголосив глава енергорегулятора.

Як повідомляв Львівський портал, 22 березня під час масованої атаки російські окупанти вдарили по ДніпроГЕС у Запоріжжі. Було два прямих влучання, загалом по об’єкту рашисти били 8 ракетамиПошкоджено обидві станції, опору, саму греблю, розбито підкранові балки.

В «Укргідроенерго» заявляли, що загрози прориву дамби немає. Втім пошкодження є суттєві, зокрема знищено модернізоване обладнання. Загалом на відновлення ДніпроГЕС, як кажуть фахівці, підуть роки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *