ОСТАННІ НОВИНИ

До України із окупації повернули ще сімох дітей

Маркіян Рой

|

З тимчасово окупованих частин Запорізької та Херсонської областей вдалося виїхати ще сімом дітям із батьками. Про це повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

Омбудсмен зазначив, що дехто із сімей став свідком того, як росіяни мародерили будинки місцевих жителів, змушували брати російські паспорти, вчиняли насильство над українцями, примушували дітей навчатися у школі за канонами «руского міра». Сім’ї, де є хлопці-підлітки, боялися, що їхніх дітей згодом заберуть до російської армії.

За словами Лубінця, діти в безпеці, з ними спілкуються і допомагають представники Офісу уповноваженого, державні структури та благодійні організації.

«Попереду чимало роботи: відновлення документів, влаштування дітей у навчальні заклади та гуртки, пошуки роботи та інше», – додав Дмитро Лубінець.

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 8 версня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати і до 300 тисяч дітей.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із диктатором у справі фігурує й уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *