ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею у пенсіонера вилучили автокран

Маркіян Рой

|

Львівські митники на кордоні з Польщею викрили чоловіка, який незаконно намагався ввезти на територію України автомобільний кран. 66-річний мешканець Мостиськ намагався ввезти в Україну автокран за підробленими документами – начебто він є гуманітарною допомогою для одного з благодійних фондів. Про це повідомляє Львівська митниця.

«Працівники митниці запобігли незаконному ввезенню автомобільного крана GINAF, який 66-річний житель Мостиська намагався доставити в Україну за підробленими документами: як «подарунок» для одного з благодійних фондів», – йдеться в повідомленні.

Під час проходження митного контролю в пункті пропуску «Шегині – Медика» водій подав декларацію про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою.

Львівські митники зв’язалися з польською компанією – відправником автокрана для перевірки законності ввезення вантажу. У відповідь фірма-продавець надіслала копії документів і запевнила, що поставка цього товару здійснювалась виключно в режимі «експорту» з території Євросоюзу.

Митники встановили, що документи, які їм надав перевізник, мають неправдиві відомості щодо відправника, одержувача товару, характеру і вартості вантажу.

Відтак, в діях перевізника вбачаються порушення митних правил, описаних в ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.

За цим фактом складено адмінпротокол. Товар тимчасово вилучено, до розгляду справи у суді. Також вирішується питання щодо повідомлення в правоохоронні органи, за ознаками злочину, передбаченого ст. 222 (Шахрайство з фінансовими ресурсами) ККУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Львівська митниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *