ОСТАННІ НОВИНИ

Рідні вбитих охоронців Копитка пікетують суд, який «відпустив» замовника замаху

|

Сьогодні у Львові рідні та близькі трьох загиблих охоронців із кортежу Богдана Копитка пікетували Апеляційний суд, який відпустив під заставу 1 440 000 грн замовника замаху на бізнесмена. Про це повідомляють активісти Варта1, передає кореспондент Львівського порталу.

Пікет розпочався на площі Соборній, під стінами суду. Люди і родичі загиблих хлопців (які загинули в Старому селі ) вимагають щоб Галицький суд взяв Дмитра Гаврилюка під варту.

Згодом під будівлею суду люди запалили шини і мітингувальники зайшли у приміщення адмінбудівлі.

Під тиском обурених людей суддя Зеновій Макойда, який відпустив підозрюваного в організації замаху на Копитка, написав заяву на звільнення.

Решта суддів – Белена Альберт і Головатий Василь, які стали співучасниками резонансного рішення, наразі відмовляються складати із себе повноваження. Протистояння триває.

Як відомо, 29 серпня у Старому Селі вибухнув автомобіль, що належав «Львівхолодкомбінату», унаслідок чого загинули три особи. Згодом стало відомо, що «Мерс», який вибухнув під Львовом, ще й розстріляли. Пізніше з’явилась інформація, що, ймовірно, це був замах на керівника ПАТ «Львівський холодокомбінат» Богдана Копитка, який є доволі відомою особою у вузьких кримінальних колах. В свою чергу, «Лімо» не пов’язує підрив їхнього автомобіля із діяльністю підприємства.

З місця подій вилучено реактивний протитанковий гранатомет, п’ять патронів травматичної дії, три деформовані кулі та 115 гільз від патронів, два магазини до автомата Калашникова. Вибухівку заклали заздалегідь, ще під час укладення на цьому місці нового дорожнього покриття.

У вересні у Києві затримали замовника замаху на життя бізнесмена Богдана Копитка. Під час прес-конференції перший заступник глави Нацполіції України Вадим Троян повідомив усі деталі, суми і дійових осіб замаху на вбивство. Один із затриманих у справі – член злочинної банди відомого кримінального авторитета Володимира Дідуха (Вова Морда) Дмитро Гаврилюк. Відтак, 30 вересня 2016 року замовника і чотирьох виконавців замаху на Копитка арештували.

Фото та відео Варта1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *