ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала зрадників, які охороняли російську катівню у Херсоні

Олег Дерев’янко

|

СБУ затримала чоловіка та жінку, які під час окупації Херсона допомагали окупантам, а після деокупації міста переховувалися від покарання. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними відомства, їх призначили до «адміністрації» російської катівні, яка діяла на базі захопленої виправної колонії в обласному центрі. Там їх призначили інспекторами відділу охорони. Їм видали російський уніформований одяг, зброю та «посвідчення».

Розслідування показало, що колаборанти були залучені до охорони камер, де російські окупанти ув’язнювали учасників руху опору в регіоні. За наявною інформацією, в цих камерах окупанти застосовували тортури до потерпілих і намагались змусити їх співпрацювати проти України. Крім того, фігуранти допомагали загарбникам контролювати режим утримання ув’язнених українських патріотів.

Після звільнення Херсона обидва зловмисники «залягли на дно» і переховувались від покарання, постійно змінюючи адреси проживання.

Слідчі повідомили затриманим про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність). Кримінального кодексу України. Вони знаходяться під вартою. Їм загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *