ОСТАННІ НОВИНИ

Ракети уразили ЗРК Patriot та штаб-квартиру ГУР у Києві?

Андрій Котенський

|

Інформація про те, що 25 березня «російські ракети уразили ЗРК Patriot та штаб-квартиру ГУР у Києві» – не відповідає дійсності. Цей фейк активно поширюють російські пабліки, повідомляє центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України.

«25 березня внаслідок російського удару гіперзвуковими ракетами «Циркон» у столичному аеропорту Жуляни знищено дві установки Patriot. Також уражено штаб-квартиру ГУР та «центр прийняття рішень» СБУ», – пишуть пропагандистські Telegram-канали, але ця інформація не відповідає дійсності.

За даними Центру комунікацій, насправді кремлівські фейкороби самі не визначились, що саме «знищили» терористичні війська рф у Києві – одна брехлива версія суперечить іншій.

Насправді уламки збитої ракети пошкодили житловий будинок та триповерхову будівлю спортзалу освітньої установи у Печерському районі. Окрім того, уламки збитої ракети виявлено в Голосіївському та Солом’янському районах.

Нагадаємо, вранці 25 березня російські окупанти вдарили двома балістичними ракетами по Києву з території Криму.

У Повітряних Силах кажуть, що збили їх, однак у столиці є руйнування. Зокрема, суттєво пошкоджено частину Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука. Кількість поранених зросла до 9 осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *