ОСТАННІ НОВИНИ

Замах на вбивство Копитка розкритий: усі деталі, суми і дійові особи

|

Організація замаху на вбивство бізнесмена Богдана Копитка біля Старого Села на Львівщині тривала два місяці, замовника, організатора і виконавців затримано. Про це під час прес-конференції у Києві повідомив перший заступник глави Нацполіції України Вадим Троян, передає кореспондент Львівського порталу.

kopitko

За словами В. Трояна, замовлення Копитка коштувало більше 2,5 мільйонів гривень.

«Ця група запланувала цей злочин за 2 місяці до того, як його скоїти. Замовник зустрівся з організаторомі спитав, чи може той  скоїти такий злочин.  Вони домовились про суму – 2 млн. 600 тис. грн. Організатор ще взяв із собою трьох людей, розприділив між ними ролі. За два місяці до того, як на цій трасі клався асфальт, вони заклали фугас. Від нього протягнули вже в трубі під землею дроти. Вони готували засідку у двох місцях», – розповів він.

«Вони найняли одного із охоронців, який казав їм, де і коли буде пересуватися бізнесмен. Вийшовши перший раз на злочин, вони його не здійснили, бо бізнесмен запізнився. Коли взнали, що він буде їхати 29 серпня зранку – вони виставилися. Організатор працював з кулеметом, праворуч прикривав кулеметник (з РПГ). Іще 2 злочинці вели  вогонь з автоматів по автівках. Ми вияснили те, що вони не лише одне місце зробили, а що через 3 км вони теж заклали фугаси. Ми їх ліквідували», – додав він.

Також правоохоронець розповів, що один із затриманих – громадянин Російської Федерації.

«Один із затриманих – громадянин РФ. Він проходив службу в російській армії і після армії працював в фашистських організаціях. У 2014 році він був засланий на нашу територію, зараз ним буде займатись СБУ.  Ще один із  виконавців проходив службу в АТО»,- уточнив В. Троян.

Водночас головний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що група злочинців планувала й інші замахи. А основний мотив – боротьба за сфери впливу.

«Слідство вважає, що це  боротьба за сфери кримінального впливу. Ясно, що підґрунтям є незаконне економічне збагачення», – сказав він.

Також Луценко повідомив, що слідство провело більше 80 експертиз, допитано біля 100 свідків та проведено більше 10 обшуків помешкань затриманих.

На питання журналістів, чи є Богдан Копитко частиною боротьби за сфери кримінального впливу, Луценко відповів:

«Звинувачувати напряму ми будемо лише тоді, коли будемо мати достатньо доказів. Наразі це громадянин Богдан Копитко, який був об’єктом замовлення на вбивство».

Згодом стало відомо, що виконавці замаху на вбивство отримали лише 600 тисяч, решту мали отримати після виконання завдання.

Нагадаємо, що у Києві затримано замовника замаху на життя бізнесмена Богдана Копитка.

Нагадаємо, 29 серпня, близько 10.30, поблизу села Старе Село Пустомитівського району внаслідок вибуху автомобіля «Мерседес» загинули троє охоронців очільника львівського підприємства. Ще один отримав поранення. Бізнесмен, який їхав в іншому автомобілі позаду – не постраждав.

Як попередньо встановили правоохоронці, вибуховий пристрій був закладений під дорожнє покриття і приведений в дію дистанційно, після чого авто було обстріляно з автоматичної зброї.

Згодом на місці вибуху автівки було знайдено саморобні снаряди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *