ОСТАННІ НОВИНИ

Судитимуть ексвійськкома, який незаконно нарахував підлеглим понад 1 млн грн бойових виплат

Ольга Денисяка

|

Працівники ДБР завершили досудове розслідування у справі колишнього керівника Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він безпідставно нараховував підвищені військові виплати підлеглим. Про це повідомили в ДБР.

Перебуваючи на посаді керівника Запорізького ОТЦК та СП, посадовець, без законних підстав, відправив наближених до себе підлеглих в одну з бригад ЗСУ нібито для виконання бойових завдань. Військові не були призначені на посади у підрозділі, не брали участі у боях та фактично безпідставно перебували у прифронтовій зоні. Вони перебували там як у відпустці, жили за вільним графіком і, навіть, мали можливість виїжджати до дому на вихідні. Проте військовослужбовці отримували підвищені виплати та можливість набути статус учасників бойових дій.

У підсумку семи військовослужбовцям, які не брали участь у бойових діях, було нараховано понад 1 млн гривень виплат.

Колишній військком обвинувачується у перевищенні службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ст. ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років. Справу скерували до суду.

Суд також арештував майно обвинуваченого: квартиру в Запоріжжі та три земельні ділянки в Запорізькій області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *