ОСТАННІ НОВИНИ

У понеділок відбудеться велика нарада щодо ситуації на дорогах

|

Нарада працівників правоохоронних органів Львівщини та представників перевізників щодо ситуації на автомобільних шляхах області відбудеться у понеділок, повідомив журналістам начальник головного управління МНС у Львівській області Михайло Цимбалюк.

За його словами, під час наради правоохоронці покажуть причини, які призвели до дуже великого зростання ДТП на дорогах області за цей рік, а водночас будуть обговорені особливості використання транспорту в зимовий період, адже погіршення погоди вчора вже призвело до двох ДТП, у яких загинули й отримали важкі травми люди.

Водночас в.о.міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко зазначив, що у справі порядку на дорогах ДАІ має вплив лише на 20% усіх факторів, решта лежить поза її компетенцією. Попри це міністерство розробило програму безпеки руху до 2012 року і незабаром представить її на розгляд Кабміну.

Він також наголосив на тому, що міліція підтримує ініціативи Президента про підвищення сум штрафів за порушення правил дорожнього руху і вважає за необхідне повернути систему, за якої порушника штрафували безпосередньо на місці ДТП.

Також М.Корнієнко наголосив на тому, що МВС хоче бути причетним до організації навчання майбутніх водіїв, бо до теперішньої системи, яка перебуває у віданні міністерства освіти, правоохоронці мають претензії щодо якості освіти. Про це свідчить той факт, що значне число ДТП скоюють новоспечені водії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *