ОСТАННІ НОВИНИ

Витік дизпалива стався у Пустомитівському районі

|

Витік близько двох тонн дизельного пального з повітряної ділянки магістрального продуктопроводу діаметром 500 мм, який перекачує дизельне пальне (власник – ПрикарпатЗахідтранс) в ріку Зубра поблизу села Жирівка Пустомитівського району стався вчора через несанкціоновану врізку з метою крадіжки. Про це повідомило ГУ МНСУ у Львівській області.

Сьогодні о 6 годині ранку витік дизельного пального з продуктопроводу було ліквідовано. Площа забруднення ґрунту становить близько 20 квадратних метрів.

Аби недопустити подальшого розповсюдження нафтопродукту аварійно-рятувальні сили проводять комплекс відповідних заходів. Встановлено 2 гідрозатвори, п`ять бонових загороджень на відстані 1-5 км нижче по течії річки. Проводиться відкачка нафто-водяної суміші на гідрозатворах та збір забрудненого ґрунту з прилеглої місцевості. Державним управлінням екоресурсів здійснюється відбір проб води і ґрунту.

До ліквідації надзвичайної ситуації залучено 28 осіб та 11 одиниць техніки від ГУ МНС та аварійна бригада “ПрикарпатЗахідтранс”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *