ОСТАННІ НОВИНИ

У Самборі заборонили УПЦ МП

Наталя Дуляба

|

Самбірська міська рада заборонила діяльність УПЦ Московського патріархату. Відповідне рішення прийняли на сесії 19 квітня, про це Львівському порталу повідомили у мерії Самбора.

«Після заслуханих аргументів усіх сторін на сесії міської ради прийняли рішення про заборону діяльності у Самборі Української православної церкви (Московського патріархату)», – йдеться у повідомленні.

Двері місцевої парафії УПЦ МП опечатали, допоки церква остаточно не вийде зі складу Московського патріархату і не впорядкує відповідним чином свої документи.

Зазначимо, на початку квітня після скандалу з побиттям військового священнослужителем у храмі УПЦ МП у Хмельницькому, в Україні з новою силою спалахнуло суспільне обурення щодо діяльності московської церкви. Після інциденту мешканці Хмельницького на зборах виступили за те, щоб парафія УПЦ МП перейшла до Православної церкви України.

Невдовзі після цього рішення про перехід до ПЦУ прийняла й парафія Свято-Георгіївського кафедрального собору УПЦ МП у Львові. Сталося це після наполягань львів’ян. Тепер це є храм Великомученика Юрія Переможця, богослужіння на Вербну неділю тут відправила ПЦУ.

Паралельно на Сихові нарешті демонтували дерев’яну церкву УПЦ МП, яку ще у 1990-х роках звели незаконно, ще одну московську церкву виселили з приміщення на вул. Антоновича. Всі церкви УПЦ МП у Львові досі функціонували, незважаючи на заборону мерії, введену ще влітку 2022 року.

Після всіх цих подій у Львові Митрополит Львівський і Галицький УПЦ МП Філарет офіційно заявив, що відмовляється переходити до Православної церкви України.

8 квітня мешканці Борислава зібрались біля місцевої церкви УПЦ МП і закликали духовенство й парафіян перейти до ПЦУ. Сам храм наразі опечатали. Хоча Бориславська міська рада заборонила діяльність УПЦ МП ще в травні 2022 року.

10 квітня у Трускавці парафія УПЦ МП подала звернення, аби її прийняли до ПЦУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Самбірська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *