ОСТАННІ НОВИНИ

Храм УПМ МП виселяють із приміщення на Антоновича

Наталя Дуляба

|

Скандальний храм Святої Трійці УПЦ МП, який знаходиться на вул. Антоновича, 100, що на території колишнього заводу «Кінескоп» має виїхати з приміщення у зв’язку з розірванням договору оренди. Про це повідомив керівник адміністрації міського голови Львова Євген Бойко.

«Московський патріархат втратив сьогодні у Львові ще один храм – церкву Святої Трійці на Антоновича. Приміщення, які використовувала релігійна громада, перебувають у приватній власності, тож власниця прийняла свідоме рішення розірвати угоду про користування», – відзначив посадовець.

Зазначимо, у приміщенні на вул. Антоновича, 100 УПЦ МП почала незаконно облаштовувати свій храм Святої Трійці у 2002 році. Перше богослужіння тут провели 11 квітня 2004 року, а з 2007 року вони стали щоденними.

Саме цю церкву неофіційно називають найголовнішим осередком Московського патріархату у Львові. При храмі діє недільна школа та бібліотека.

Будівля, в якому діє храм УПЦ МП, належить фізичній особі. Влітку 2019 року тут почали самовільно добудовувати ще один поверх, тому львів’яни запідозрили, що таким чином розбудовується саме ця релігійна громада. Після перевірки Інспекція Держархбудконтролю підтвердила, що будівництво є незаконним.

Як писав Львівський портал, 5 квітня церква святого Великомученика Георгія в центрі Львова, яка є кафедральним собором УПЦ МП, таки прийняла рішення перейти до Православної церкви України.

Після завершення всіх юридичних процедур ця церква має стати храмом Великомученика Юрія Переможця ПЦУ.

Ще одну незаконну церкву Московського патріархату, що на Сихові, найближчим часом мають демонтувати. Про рішення парафії щодо переходу до ПЦУ стало відомо влітку 2022 року. Землю під цією церквою мерія Львова передасть ПЦУ.

А занедбані приміщення УПЦ МП на вул. Пекарській передадуть на баланс міста. Його хочуть використовувати як реабілітаційний центр.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *