ОСТАННІ НОВИНИ

У Бориславі опечатали храм УПЦ МП

Анастасія Диняк

|

8 квітня під храмом Покрови Пресвятої Богородиці у Бориславі зібралися місцеві мешканці та вкотре звернулися до духовенства і парафіян з пропозицією перейти до Православної церкви України. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Так, частина прихожан таки відмовилась переходити до ПЦУ. У зв’язку з цим, на засіданні позачергової сесії міської ради вирішили тимчасово опечатати храм.

«Представники УПЦ МП та представники ПЦУ домовилися, що до врегулювання ситуації проводитимуть богослужіння на подвір’ї храму почергово», – додали у пресслужбі Бориславської міської ради.

ПЦУ оголосила про те, що 9 квітня, в день Входу Господнього в Єрусалим, вперше на подвір’ї цього храму відбудеться молитва священників Української церкви за Україну, за мир, за українське воїнство, за  перемогу над московським окупантом! Початок молебня о 15:00 год.

Козицький також нагадав, що функціонування церков УПЦ МП на території громади заборонили рішенням сесії Бориславської міської ради у травні 2022 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *