ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський митрополит УПЦ МП відмовився переходити ПЦУ

Наталя Дуляба

|

Митрополит Львівський і Галицький УПЦ Московського патріархату Філарет (Кучеров) відмовився переходити до Православної церкви України. Інші священники московського патріархату теж проти переходу до ПЦУ. Про це пише Твоє місто.

«Я пропагую любов, я виступаю за мир в Україні. Я не буду переходити до ПЦУ, тому що я хочу бачити церкву, в якій є любов, розуміння та злагода», – так каже Філарет.

Зазначимо, що 5 квітня на зборах у церкві святого Великомученика Георгія в центрі Львова, яка є кафедральним собором УПЦ МП, прийняли рішення перейти до Православної церкви України. Після завершення всіх юридичних процедур ця церква має стати храмом Великомученика Юрія Переможця ПЦУ.

Опісля храмі провели богослужіння українською мовою. Втім згодом прийшли люди, які назвали себе парафіянами Московського патріархату, що не згідні з переходом до ПЦУ.

Також до церкви прийшов митрополит УПЦ МП Філарет, який заявив, що відмовляється переходити до Православної церкви України. Біля будівлі відбувались сварки та штовханина. На місці були присутні правоохоронні органи.

Зі свого боку Львівська єпархія УПЦ МП оприлюднила коротке повідомлення, у якому назвала всі події 5 квітня «спробою захоплення Георгіївського кафедрального собору» і наголосила, що сама парафія не приймала жодного рішення про перехід до ПЦУ.

Як повідомляв Львівський портал, 5 квітня стало відомо про виселення ще однієї скандальної церкви УПЦ МП – храму Святої Трійці, який знаходиться на вул. Антоновича, 100, що на території колишнього заводу «Кінескоп». Він має виїхати з приміщення у зв’язку з розірванням договору оренди.

Ще одну незаконну церкву Московського патріархату, що на Сихові, найближчим часом мають демонтувати. Про рішення парафії щодо переходу до ПЦУ стало відомо влітку 2022 року.  Землю під цією церквою мерія Львова передасть ПЦУ.

А занедбані приміщення УПЦ МП на вул. Пекарській передадуть на баланс міста. Його хочуть використовувати як реабілітаційний центр.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *