ОСТАННІ НОВИНИ

У Хмельницькому священник УПЦ МП побив військового

Наталя Дуляба

|

У Хмельницькому священнослужитель Московського патріархату побив у храмі військовослужбовця, який висловив обурення проти діяльності УПЦ МП. Про це повідомив депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик.

Депутат опублікував відео, на якому видно, як у церкві на чоловіка у військовій формі накидуються кілька осіб, серед них – і священнослужителі УПЦ МП.

Один із церковників у рясі намагається повалити з ніг бійця, а потім із кількома іншими чоловіками притискає його стіни. При цьому ніхто з присутніх у храмі відверто не став на захист військовослужбовця, а одна жінка, вочевидь прихожанка, навіть підійшла і ляснула його по обличчю.

В цей момент чоловік у військовій формі вигукує: «Скільки ще має загинути людей, щоб ви перестали ходити в Московський патріархат?». Після цього його почали виводити з церкви, а при виході між чоловіками виникла ще й словесна перепалка, під час якої військового силою поклали землю. Попри те, що він скаржився на брак повітря, священнослужитель насів на чоловіка.

Наприкінці відео видно, що військового з розбитим носом відпускають, він виходить із церкви, а один із чоловіків радить йому боятися Бога й переконує, що «немає жодного розділення на російську чи українську церкви».

За словами Віктора Бурлика, військовослужбовець на відео – Артур Ананьєв, із початку повномасштабної війни добровольцем воює складі 19 стрілецького батальйону. На фронті отримав контузію та черепно-мозкову травму.

На місце викликали правоохоронців. Як прокоментували місцевому виданню Vsim.ua у патрульній поліції Хмельниччини, інцидент стався у неділю вранці, 2 квітня, у Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ МП. Тут під час літургії 26-річний військовий скинув на підлогу Євангеліє і вступив у словесний конфлікт із священником.

Зазначимо, на початку відео, яке оприлюднив депутат, видно, що Євангеліє справді лежить на землі.

На військового склали адмінпротокол за ст.173 КупАП (дрібне хуліганство).

Тим часом у Нацполіції Хмельницької області додали, що за фактом побиття військовослужбовця у церкві УПЦ МП відкрили кримінальне провадження стосовно священника за ч.2 ст. 296 ККУ (хуліганство).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *