ОСТАННІ НОВИНИ

Ще одна парафія на Львівщині хоче перейти до ПЦУ

Ольга Денисяка

|

Парафія церкви святого Іллі у Трускавці подала звернення, щоб її прийняти у ПЦУ. Таке рішення ухвалили напередодні, 9 квітня, на зборах релігійної громади. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Громада вирішила звернутися до Митрополита Львівського ПЦУ Макарія (Малетича) з проханням прийняти її в лоно ПЦУ. Окреме звернення до Митрополита Макарія з цього ж приводу подав настоятель парафії отець Олег Федак.

Зазначимо, в Україні церква відокремлена від держави. Тому релігійна громада кожного храму мoсковського патріархату має самостійно ухвалити рішення про перехід у ПЦУ.

Для цього потрібно:

1. Опитати свою релігійну громаду про бажання бути частиною ПЦУ.

2. На загальних зборах релігійної громади ухвалити рішення про зміну юрисдикційної приналежності.

3. Внести зміни у статут та зареєструвати їх у порядку, встановленому статтею 14 Закону України «Про свободу совісті та релігійних організацій».

Як повідомляв Львівський портал, 5 квітня стало відомо про виселення ще однієї скандальної церкви УПЦ МП – храму Святої Трійці, який знаходиться на вул. Антоновича, 100, що на території колишнього заводу «Кінескоп». Він має виїхати з приміщення у зв’язку з розірванням договору оренди.

Ще одну незаконну церкву Московського патріархату, що на Сихові демонтували. Про рішення парафії щодо переходу до ПЦУ стало відомо влітку 2022 року.  Землю під цією церквою мерія Львова передасть ПЦУ.

А занедбані приміщення УПЦ МП на вул. Пекарській передадуть на баланс міста. Його хочуть використовувати як реабілітаційний центр.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *