ОСТАННІ НОВИНИ

П’ять лікарень Львова отримали кисневі концентратори

Вероніка Рой

|

До Львова прибуло 190 кисневих концентраторів для лікування кисневозалежних пацієнтів. Їх передали 1-шій, 5-тій і 8-мій міській лікарні, міській дитячій лікарні й лікарні Львівської залізниці. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Зокрема, 5-та міська лікарня отримала 70 концентраторів, 1-ша міська лікарня – 30, 8-ма міська лікарня – 50, міська дитяча лікарня – 15, та 25 концентраторів передали лікарні Львівської залізниці.

Це 10-літрові кисневі концентратори. Їх, як і 200 попередніх, місто придбало для лікарень без посередників у турецької компанії «Elmaslar Imalat Tibbi Cihaz», яка виробляє медичне обладнання. Вартість одного такого 10-літрового концентратора становить 800 доларів (близько 22 000 грн). На цю закупівлю Львів виділив 4,3 млн грн. У мерії кажуть, що обладнання купували без посередників.

Зазначимо, тепер у міських лікарнях Львова є понад 700 кисневих концентраторів й облаштовано 751 кисневу точку.

Станом на ранок понеділка, 5 квітня, у стаціонарах лікарень Львова на лікуванні перебуває 1112 осіб, з них у 1041 підтверджено коронавірусну хворобу. За останню добу до медзакладів поступило 46 осіб, виписано – 3.

Через погіршення ситуації із Covid у Львові розгортають додаткові шпиталі на 700 ліжок на базі львівських поліклінік. Облаштування тимчасових шпиталів обійдеться у 18 млн грн. На першому етапі Львів планує обладнати 366 ліжок.

Згодом мерія поставила нову ціль – до травня у лікарнях Львова облаштувати ще понад 1000 додаткових ліжок. Таким чином загалом для хворих на Covid має бути 3000 ліжок.

Натомість у лікарнях області розгорнуть ще 600 ліжкомісць. Додаткові Covid-ліжка з’являться у Винниківському госпіталі, Сокальській районній лікарні. Також до 1 квітня 150 ліжкомісць розгорнуть у Центрі легеневого здоров’я.

Крім місць у лікарнях для хворих на коронавірус, у Львові бракує лікарів. У місті формують базу медпрацівників, які готові приєднатись до порятунку людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *