ОСТАННІ НОВИНИ

Львів витратить 4,3 млн на кисневі концентратори для covid-шпиталів

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради виділив із резервного фонду 4,3 млн грн на закупівлю кисневих концентраторів. Їх передадуть у сovid-шпиталі, які додатково розгортають у Львові. Відповідне рішення прийняли у понеділок, 22 березня, передає Львівський портал.

Так, із резервного фонду бюджету Львова виділять 4,3 млн грн і перерахують міському управлінню охорони здоров’я, яке має закупити кисневі концентратори, необхідні для covid-шпиталів.

Як розповів міський голова Андрій Садовий, йдеться про придбання 190 кисневих концентраторів, які передадуть у поліклініки, де почали облаштовувати денні стаціонари, та лікарні, де розгортають додаткові ліжка для хворих на коронавірус.

«Мінімум 30 концентраторів нам треба буде віддати в лікарню «Укрзалізниці», там готові збільшувати кількість ліжок. Вже почалися роботи і [в поліклініках] на вул. Мазепи, у 8-ій лікарні. Тому думаю, ті 190 концентраторів будуть використані достатньо швидко. Якщо в лікарні швидкої допомоги максимально проводять кисень, то в поліклініках на пр. Червоної Калини та на Симоненка не проведеш кисень швидко. Тому нам потрібно мати достатню кількість концентраторів», – розповів Андрій Садовий.

За словами мера, у Львові й надалі росте госпіталізація хворих на коронавірус. Станом на ранок понеділка, 22 березня, у лікарні забрали 63 пацієнтів, тоді як протягом минулого тижня, 15-21 березня, середній показник госпіталізацій становив 40 осіб.

У Львові через погіршення ситуації із Covid у Львові розгортають додаткові шпиталі на 700 ліжок, які облаштують на базі львівських поліклінік та кількох лікарень. На це місто витратить 18 млн грн. На першому етапі Львів планує залучити 366 ліжок.

Крім поліклінік і лікарень, covid-стаціонари збираються відкрити у приміщеннях медколеджу, що працює при лікарні швидкої допомоги, медуніверситету. Також хворих на коронавірус дітей хочуть класти ще й у міську лікарню на вул. Орлика. Наразі малечу із Covid лікують в ОХМАТДИТі.

Через спалах коронавірусу у Львові бракує лікарів. У місті формують базу медпрацівників, які готові приєднатись до порятунку людей. Наразі зголосилися понад 340 медиків.

Нагадаємо, у лікарнях області розгорнуть ще 600 ліжкомісць. Додаткові covid-ліжка з’являться у Винниківському госпіталі, Сокальській районній лікарні. Також до 1 квітня 150 ліжкомісць розгорнуть у Центрі легеневого здоров’я.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *