ОСТАННІ НОВИНИ

Covid на Львівщині: 995 нових хворих, ще 22 людей померли

Ольга Денисяка

|

Станом на ранок вівторка, 23 березня, на Львівщині коронавірусну інфекцію підтвердили 95 469 особам. За минулу добу виявили ще 955 нових хворих. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

За попередню добу в області провели 2 210 досліджень на коронавірус, з них – 995 позитивні.

За увесь час COVID-19 підтвердили у 95 469 осіб. Від ускладнень інфекції померло 2 517 людей (+22 за минулу добу). Натомість одужали від коронавірусної інфекції 75 858 осіб (+568 за минулу добу).

Зазначимо, у Львові та області фіксують стрімкий ріст захворюваності на коронавірус. Фактично, за даними ЛОДА, кожен другий ПЛР-тест на коронавірус є позитивним.

Через ріст захворюваності на COVID з п’ятниці, 19 березня,у  Львові ввели жорсткий карантин. Він повинен тривати щонайменше до 4 квітня. Також обов’язкові обмеження до 6 квітня ввели і на території області.

У Львові через погіршення ситуації із Covid у Львові створять додаткові шпиталі на 700 ліжок, які будуть розгорнуті на базі львівських поліклінік. На облаштування тимчасових шпиталів з бюджету міста скеровано 18 млн грн. На першому етапі Львів планує залучити 366 ліжок.

В лікарнях області розгорнуть ще 600 ліжко-місць. Додаткові COVID-ліжка з’являться у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих, у 8-міській клінічній лікарні, Сокальській районній лікарні. Також до 1 квітня 150 ліжко-місць розгорнуть у Центрі легеневого здоров’я.

Також  у Львові бракує лікарів для лікування хворих на коронавірус. У місті формують базу медпрацівників, які готові приєднатись до порятунку людей. Наразі зголосилися понад 340 медиків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *