ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині масово хворіють освітяни: 50% шкіл вчаться дистанційно

Ольга Денисяка

|

У Львівській області зростає кількість хворих на коронавірус, серед усіх хворих найбільше – освітян. Відтак 50% навчальних закладів області вже перейшли на дистанційне навчання. Про це під час брифінгу 16 березня заявив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, раніше найчастіше хворіли медики, зараз же пік захворюваності – у освітян.

«Раніше хворіли медики, бо вони першими зустрічали вірус, проте зараз найбільше хворіють освітяни –  це вчителі, діти та батьки. Тому ми вирішили перевести навчальні заклади на дистанційне навчання. Більшість керівників ОТГ дослухались до рекомендацій, проте 50% районів мають сприятливу епідситуацію і працюють у звичному режимі», – каже Собко.

Він зазначив, що найгірша епідситуація зараз у Львівському, Дрогобицькрму та Яворівському районах. Посадовець переконаний, що у цих районах переводити школи на дистанційне навчання необхідно було ще минулого тижня.

«Ми рекомендували перевести навчальні заклади на дистанційне навчання і наш основний акцент був на  Львів, оскільки 2/3 від усіх хворих саме тут, а найбільше серед хворих є освітян. На жаль, у Львові це рішення прийняли дещо пізніше. Також маємо Львівський, Яворівський та Дрогобицький райони, де ще тиждень тому треба було приймати такі рішення», – пояснив посадовець.

Додамо, що 16 березня у департаменті освіти і науки ЛОДА заявили, що у Львові та Дрогобичі значно ускладнилась епідситуація та вкотре рекомендували перевести усі заклади освіти, крім дитсадків, на дистанційне навчання.

«На території Львівської області, як і на території всієї України, ускладнилася ситуація із захворюванням COVID, в першу чергу це стосується територій міст Львова і Дрогобича. Вважаємо за необхідне запровадити використання технологій дистанційного навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти Львова і Дрогобича», – йдеться в повідомленні.

Також у департаменті освіти рекомендують відкоригувати терміни проведення весняних канікул.

Додамо, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав місцеву владу самостійно вводити контрзаходи, аби спинити нову хвилю коронавірусу, не чекаючи вказівок «зверху». При цьому Степанов згадав Львів, який, не чекаючи, коли Львівщину віднесуть до «червоної» зони, ввів дистанційне навчання учнів 5-11 класів.

Нагадаємо, у Львові захворюваність на коронавірус зросла на 30%. Зараз міські лікарні заповнені на половину, тому до початку квітня збираються розгорнути додатково 700 ліжок, а також перепрофілювати п’ять поліклінік під денні стаціонари. На це Львів витратить 18 млн грн. 

Тим часом стаціонари Львівщини завантажені пацієнтами із Covid на 58%. Один із медзакладів, Центр легеневого здоров’я, досяг критичної позначки завантаженості – 94%.

Із такими показниками завантаженості лікарень Львівська область – на порозі «червоної» карантинної зони, яка фактично принесе повний локдаун. Про те, що область от-от перейде у «червону» зону вже кілька разів заявляв і очільник МОЗ Максим Степанов, впевнені у такому варіанті розвитку подій і у Львівській ОДА.

Яких саме обмежень чекати від «червної зони», читайте за посиланням.

Додамо, що на Львівщині побільшало важких форм коронавірусу у пацієнтів віком 35+, які при цьому не мають супутніх захворювань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *