ОСТАННІ НОВИНИ

Облаштувати додаткові COVID-ліжка у Львові планують на початку квітня

Вероніка Рой

|

Розгорнути 700 додаткових ліжок для хворих на коронавірус у двох лікарнях та деяких поліклініках Львова планують на початку квітня. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий під час брифінгу 15 березня, передає Львівський портал.

Зазначимо, 700 додаткових ліжок розгорнуть на базі 8-ої лікарні і лікарні швидкої допомоги, а також у деяких поліклінічних відділеннях. На це із міського бюджету витратять 18 млн грн.

«Ми плануємо облаштувати ці 700 ліжок до початку квітня. Тому що це мають бути ліжка з киснем, має бути резервне живлення, має бути медичне обслуговування цих ліжок. Ми розгортаємо ліжка на базі лікарень і як резерв беремо наші поліклініки, де є медичний персонал. Звичайно, він потребуватиме певного перепрофілювання та підготовки. Але ми для цього і беремо ці три тижні», – каже мер Львова.

Також у Львові вже обстежили усі поліклінічні відділення міста, аби оцінити, чи можна у них розгортати додаткові COVID-ліжка. Відтак сьогодні мають визначити поліклініки, у яких саме розміщуватимуть хворих.

«В п’ятницю та суботу ми з комісією обстежували всі поліклінічні відділення міста Львова. Загалом за два дні ми обстежили 9 локацій. Сьогодні ми матимемо фінальне засідання, де визначимося на базі яких поліклінічних відділень буде розгортатися необхідна кількість ліжко-місць. Ми зараз можемо говорити про те, що деякі заклади справді можуть бути адаптовані», – повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Нагадаємо, на у Львові та області епідситуація з поширенням коронавірусної інфекції погіршується. Зокрема, захворюваність на COVID у Львові зросла на 30%, порівняно з минулим тижнем.

Станом на 15 березня лікарні на Львівщині заповнені майже на 57%. Із таким показником область – на порозі «червоної» карантинної зони, яка несе за собою низку жорстких обмежень. Про те, що область от-от перейде у «червону» зону вже заявив і очільник МОЗ Максим Степанов. Про обмження «червної зони» читайте за посиланням.

Додамо, коронавірус підхопили вже понад 87 тисяч мешканців Львівщини. За останню добу виявили 552 нових хворих.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *