ОСТАННІ НОВИНИ

«Ситуація дуже непроста». У Львові захворюваність на COVID зросла на 30%

Вероніка Рой

|

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що епідситуація з поширенням коронавірусної інфекції у місті погіршується. Зокрема, захворюваність на COVID зросла на 30%, порівняно з минулим тижнем. Про це він повідомив 15 березня під час брифінгу, передає Львівський портал.

За його словами, число пацієнтів у лікарнях міста зростає. Станом на ранок у медустановах Львова перебуває 489 людей з коронавірусом. Загалом у місті захворюваність на COVID зросла на 30%.

«Станом на ранок було госпіталізовано 40 людей, а виписали 4. В чому є різниця між тим вірусом, що був пів року тому, і вірусом, який сьогодні? Раніше, як правило, у лікарні потрапляли люди, які мають суттєві проблеми зі здоров’ям. Зараз у лікарні опиняються молоді люди, які не мають жодних проблем із здоров’ям і мають ураження легень на 20-50% легень. Ще декілька тижнів тому ми мали статистику, яка показувала, що зі 100 зроблених ПЛР ми госпіталізували 2 людей, то зараз це число зросло до 10. Ситуація дуже не проста. Ми знаходимося у такій нетиповій ситуації, якої не мали за останнє десятиліття», – зазначив мер.

Львів’ян закликають не займатися самолікування. У разі появи симптомів одразу звертатися до свого сімейного лікаря. Також просять носити маски у місцях масового скупчення людей, дотримуватися дистанції.

«У Львові захворюваність на коронавірус зросла у три рази. Наприклад, у лікарню швидкої медичної допомоги раніше за добу госпіталізували 10-12 хворих з COVID, а з п’ятниці на суботу ми госпіталізували 34 пацієнти з пневмоніями. Тобто є дуже суттєвий ріст», – додала повідомила в.о. начальника управління призначено Леся Кобецька.

Як писав Львівський портал, коронавірус підхопили вже понад 87 тисяч мешканців Львівщини. За останню добу виявили 552 нових хворих. Через стрімкий ріст хворих на коронавірус школярів Львова перевели на дистанційне навчання.

Станом на 15 березня лікарні на Львівщині заповнені майже на 57%. Із таким показником область – на порозі «червоної» карантинної зони, яка несе за собою низку жорстких обмежень. Про те, що область от-от перейде у «червону» зону вже заявив і очільник МОЗ Максим Степанов. Про обмження «червної зони» читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *