ОСТАННІ НОВИНИ

Де у Львові розгорнуть додаткові covid-ліжка

Ольга Денисяка

|

У Львові стрімко зростає кількість хворих на коронавірус. За минулу добу госпіталізували 79 людей, а виписали з лікарень – 46. Відтак до початку квітня у місті облаштують 700 додаткових covid-ліжок. На першому етапі розгорнуть 366 ліжок. Про це на сторінці у Facebook повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Львівський портал.

Зазначимо, 700 додаткових ліжок розгорнуть на базі 8-ої лікарні і лікарні швидкої допомоги, а також у деяких поліклінічних відділеннях. На це із міського бюджету витратять 18 млн грн.

На першому етапі планується залучити 366 ліжок:

  • амбулаторне відділення, яке знаходиться у 8-й лікарні – 36 ліжок;
  • 2-ге поліклінічне відділення на вул. Мазепи – 150 ліжок;
  • 4-та поліклініка на просп. Червоної Калини – 60 ліжок;
  • 2-га поліклініка на вул. Симоненка – 70 ліжок;
  • 10-та клінічна лікарня на вул. Бой-Желенського – 50 ліжок.

Він зазначив, що сьогодні, 16 березня, міська комісія з надзвичайних ситуацій затвердить кількість і місце розташування госпіталів, які будуть розгорнуті на базі поліклінік.

Також Садовий вкотре наголосив, що у Львові зростає кількість важких хворих, яким необхідна госпіталізація.

«За останню добу у Львові госпіталізували 79 людей. Виписали з лікарень – 46. Загалом на лікуванні перебуває 652 хворих, більшість з них потребують забезпечення киснем.Таку динаміку ми спостерігаємо вже другий тиждень. З кожним днем кількість важких хворих збільшується, а запас ліжок зменшується. І це відбувається дуже швидко», – написав Садовий.

Нагадаємо, станом на 15 березня у Львові на 30% зросла захворюваність на коронавірус. Зараз у лікарнях для хворих на covid поки є 1300 ліжок.

Лікарні Львівської області зараз заповнені майже на 57%. Із таким показником область – на порозі «червоної» карантинної зони, яка несе за собою низку жорстких обмежень. Про те, що область от-от перейде у «червону» зону вже заявив і очільник МОЗ Максим Степанов. Про те, яких обмежень чекати від «червної зони», читайте за посиланням.

Додамо також, що з 16 березня учні 5-11 класів у Львові переходять на дистаційне навчання, аби розірвати ланцюжок поширення Covid.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *