ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий розповів, як навчатимуться школярі, якщо Львів потрапить у «червону зону»

Вероніка Рой

|

З вівторка, 16 березня, учні 5-11 класів комунальних та приватних навчальних закладів Львова переходять на дистанційне навчання, аби розірвати ланцюжок поширення COVID. Також тимчасово не працюватимуть дитячі клуби та гуртки. Відповідне рішення було прийняте 15 березня під час засідання міської комісії ТЕБ і НС, передає Львівський портал.

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, дистанційно львівські школярі навчатимуться два тижні.

«З вівторка усі діти з 5-11 клас переходять на онлайн навчання. Це саме стосується і позашкілля, дитячих клубів, гуртків. До школи ходитимуть діти з 1 по 4 клас. Також працюватимуть дитячі садочки. Чому ми пішли на це рішення? Фактично це перший елемент «червоної зони». Ми стоїмо на пів кроку до переходу міста у «червону зону». Тому ми робимо перші кроки, аби туди не потрапити», – зазначив мер.

Міський голова розповів, що у випадку, якщо Львів опиниться у «червоній зоні», школярів відправлять на канікули.

«Якщо заходи, які ми сьогодні анонсуємо, не дадуть свого результату, то тоді Львів перейде у «червону зону», тоді  буде припинене навчання і ми просто відправимо дітей на канікули та будемо приймати інші обмежувальні заходи», – повідомив Андрій Садовий.

Додамо, станом на сьогодні коронавірус підхопили 185 львівських вчителів, минулого тижня було 120.

Нагадаємо, на Львівщині також більшає хворих на Covid-19, не спадають й темпи госпіталізації. Станом на 15 березня лікарні заповнені майже на 57%. Із таким показником область – на порозі «червоної» карантинної зони, яка несе за собою низку жорстких обмежень.

Про те, Львівщина от-от перейде у «червону» зону вже заявив і очільник МОЗ Максим Степанов.

У Львові також говорять про складну ситуацію з завантаженістю лікарень – із 1300 ліжок зайняті понад 500. Міський голова Андрій Садовий відзначив, що ситуація є критичною, адже з такими темпами вже через два тижні вільних місць у лікарнях не буде. Тому у місті збираються розгорнути додатково 700 ліжок, а також перепрофілювати п’ять поліклінік під денні стаціонари. На це витратять 18 млн грн. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *