ОСТАННІ НОВИНИ

Covid: у Львові розгорнуть мобільні госпіталі та перепрофілюють поліклініки

Ольга Денисяка

|

Аби збільшити резерв COVID-ліжок, у Львові планують розгорнути два мобільні госпіталі та розглядають можливість перепрофілювання 5 міських поліклінік. Таке рішення 9 березня ухвалила міська комісія ТЕБ і НС. Про це під час брифінгу повідомив мер Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, станом на ранок 9 березня з 1300 covid-ліжок у Львові вже заповнені 534. У місці розгорнуть ще 700 ліжок у додаткових госпіталях на базі Лікарні швидкої допомоги і 8-мої лікарні.

За словами Садового, у  Львові не будуть розгортати наметів, а використовуватимуть лише медичні установи.

Також у мерії розглядають можливість скерувань хворих у денні стаціонари поліклінік. Мова йде про поліклініки на Пасічній, на Сихові, на Виговського, на Симоненка і на вулиці Мазепи.

«На сесії міськради ми створимо спецкомісію, яка огляне 5 поліклінік і визначить, які можна перепрофілювати і скеровувати туди хворих на covid. Базовими є лікарні швидкої допомоги і 8-ї міської лікарні, тому що там є відділення реанімацій. Ми не будемо створювати ніяких наметів, ми будемо повністю використовувати медичні установи, які в нас є в місті», – сказав Садовий.

Також під час засідання комісія вирішила поки що не переводити навчальні заклади Львова на дистанційне навчання.

Зазначимо, що з вівторка, 9 березня, усім закладам освіти Львівщини, окрім дитсадків, рекомендують перейти на віддалений режим навчання. Таке рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Окрім цього, з 15 березня рекомендують розпочати канікули здобувачам загальної середньої освіти.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що не виключає ймовірність введення нового локдауну через стрімке збільшення кількості нових хворих на Covid-19.

Як писав Львівський портал, з 4 березня Львівська область опинилась у «помаранчевій» карантинній зоні, що говорить про ускладнення ситуації з Covid-19. Ця епідзона не встановлює додаткових обмежень на державному рівні, але сигналізує про небезпеку наближення до червоного рівня, який, власне, й передбачає повний локдаун.

У «червоній», найсуворішій карантинній зоні, зараз вже є Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська і Житомирська області.

Нагадаємо, що нещодавно й у Львівській ОДА натякнули на можливе посилення карантину через те, що в області суттєво побільшало хворих на коронавірус.

Додамо, що вся Україна на локдаун пішла відразу по Різдву – з 8 по 24 січня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *