ОСТАННІ НОВИНИ

Вірогідність того, що Львівщина потрапить у «червону» зону, – 90%, – ЛОДА

Ольга Денисяка

|

На Львівщині стрімко зростає кількість хворих на коронавірус. Щодня до медзакладів госпіталізовують вдвічі більше пацієнтів, ніж виписують. Якщо епідситуація погіршуватиметься в такому ж темпі, то вже незабаром Львівщина з ймовірністю 90% потрапить до «червоної зони» карантину. Про це під час брифінгу 16 березня заявив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, станом на ранок 16 березня дві найбільші covid-установи області заповнені на 94%. Медики запевняють, що вірус вкотре мутував і пацієнти потребують тривалого стаціонарного лікування.

«На жаль, епідситуація погіршується. Зранку спілкувався з керівниками двох найбільших профільних лікарень Раком та Федоренком ( ред., – очільники Центру легеневого здоров’я та обласної інфекційної лікарні). На жаль, у цих двох установах ліжка заповнені на 94%. Завантаження різко росте і найгірше те, що 60% пацієнтів це – молоді люди без супутніх захворювань. Коронавірус знову знову змутував. Медики говорять, що стаціонарне лікування потребує довшого часу, ніж 14 днів», – заявив Іван Собко.

Він наголосив, що якщо вірус поширюватиметься у такому ж темпі, то область вже незабаром потрапить до «червоної зони» карантину.

«Щодня госпіталізовується 200-260 пацієнтів. До лікарень потрапляють вдвічі більше пацієнтів, ніж виписується. У такому темпі ми скоро будемо мати заповненість понад 65% і відразу потрапляємо в червону зону. Якщо ми не зупинимо цю хвилю, то з коронавірусом будемо жити ще дуже довго. Я припускаю на 90%, що такими темпами ми котимось у «червону зону», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, про те, що область от-от перейде у «червону» зону вже кілька разів заявляв і очільник МОЗ Максим Степанов.

Яких саме обмежень чекати від «червної зони», читайте за посиланням.

Тим часом у Львові захворюваність на коронавірус зросла на 30%. Зараз у лікарнях лежать 652 пацієнти, тоді як загалом для таких хворих поки є 1300 ліжок.

До початку квітня у двох львівських лікарнях збираються розгорнути додатково 700 ліжок, а також перепрофілювати п’ять поліклінік під денні стаціонари. На це витратять 18 млн грн. 

Додамо, що на Львівщині побільшало важких ворм коронавірусу у пацієнтів віком 35+, які при цьому не мають супутніх захворювань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *