ОСТАННІ НОВИНИ

Степанов закликав місцеву владу не чекати вказівок «зверху» для спинення нової хвилі Covid

Наталя Дуляба

|

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав місцеву владу самостійно вводити контрзаходи, аби спинити нову хвилю коронавірусу, не чекаючи вказівок «зверху». Про це він заявив під час брифінгу у вівторок, 16 березня, повідомляє пресслужба МОЗ.

«Не все залежить виключно від МОЗ. Хочу звернутись до місцевих органів влади: мерів районних міст, обласних центрів, голів територіальних громад. Коронавірус – наша спільна біда. Саме від нашої спільної відповідальності залежить, чи вийдемо ми остаточними переможцями у протистоянні з недугом. Не чекайте вказівок зверху чи розпоряджень, вживайте контрзаходів на місцях, контролюйте дотримання карантинних обмежень і рекомендацій МОЗ. Запроваджуйте превентивні заходи», – заявив Максим Степанов.

За його словами, подібні дії є виключно в інтересах самих громад. При цьому Степанов згадав Львів, який, не чекаючи, коли Львівщину віднесуть до «червоної» зони, ввів дистанційне навчання учнів 5-11 класів.

«У п’ятницю я перебував у Львівській області, там теж достатньо напружена ситуація, ми проводили нараду і мер міста Львова Садовий вирішив перевести учнів 5–11 на дистанційну форму навчання, щоб зменшити мобільність населення. Щоб категорія громадян, які є вчителями, менше спілкувалися, не виходили на роботу. Мені здається, що це достатньо зрозуміле й грамотне рішення», – відзначив міністр.

Нагадаємо, у Львові захворюваність на коронавірус зросла на 30%. Зараз міські лікарні заповнені на половину, тому до початку квітня збираються розгорнути додатково 700 ліжок, а також перепрофілювати п’ять поліклінік під денні стаціонари. На це Львів витратить 18 млн грн. 

Тим часом стаціонари Львівщини завантажені пацієнтами із Covid на 58%. Один із медзакладів, Центр легеневого здоров’я, досяг критичної позначки завантаженості – 94%.

Із такими показниками завантаженості лікарень Львівська область – на порозі «червоної» карантинної зони, яка фактично принесе повний локдаун. Про те, що область от-от перейде у «червону» зону вже кілька разів заявляв і очільник МОЗ Максим Степанов, впевнені у такому варіанті розвитку подій і у Львівській ОДА.

Яких саме обмежень чекати від «червної зони», читайте за посиланням.

Додамо, що на Львівщині побільшало важких форм коронавірусу у пацієнтів віком 35+, які при цьому не мають супутніх захворювань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *