ОСТАННІ НОВИНИ

Львів отримав ще 600 експрес-тестів

Вероніка Рой

|

Львівський ІТ Кластер закупив і передав місту ще 600 експрес-тестів, які використають для перевірки стану здоров’я працівників комунальних служб Львова. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

«Ми повинні зараз об’єднатися та підтримувати одне одного. Думаю, що саме завдяки цьому Львів має найкращу готовність до цієї вірусної ситуації. Сподіваємось, що скоро ми подолаємо коронавірус. Зі свого боку разом з міською радою робимо все, щоб це сталось якнайшвидше», — сказав івент-директор Львівського ІТ Кластеру Юрій Огоновський.

На сьогодні у Львові вже протестували на COVID-19 за допомогою експрес-тестів двірників, водіїв, працівників похоронних послуг.

Експрес-тести на виявлення коронавірусу серед мешканців Львівщини розпочали наприкінці березня. У районах області першочергово тестували людей, що прибули з-за кордону. У ЛОДА анонсували масове тестування населення на коронавірус, а за відмову обіцяли карати.

Швидкі тести на COVID-19 у Львові почали робити 30 березня. Першочергово їх пройдуть понад 6000 людей. Втім тестування роблять не всім жителям, а водіям громадського транспорту, медикам та соцпрацівникам. Нещодавно до цього списку додали й священників. Загалом у місті збираються перевірити 500 священнослужителів усіх конфесій. Про перші результати експрес-тестів отців читайте за цим посиланням.

Як писав Львівський портал, достовірність експрес-тестів на коронавірус є дуже низькою, адже дозволяють виявити в організмі не сам вірус (чи його відсутність), а лише антитіла, які починають вироблятись лише на 5-6 день після появи симптомів. Тому для ефективної боротьби з коронавірусом потрібне проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Такі ПЛР-рести робить обласний лабораторний центр МОЗ і ще три лабораторії у Львові.

Втім навіть якщо результати аналізів підтверджують коронавірусну інфекцію, це жодним чином не змінює підхід до лікування хворого. Адже специфічного лікування хворих на COVID -19 досі немає,  хворобу лікують залежно від симптомів.

Детальніше про достовірність тестів на COVID-19, коли і в яких випадках їх потрібно робити, можна дізнатися за цим посиланням.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *