ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові три лабораторії робитимуть ПЛР-тести на коронавірус

Ольга Денисяка

|

Від понеділка, 13 квітня, у Львівському військовому госпіталі розпочинають проводити ПЛР-тестування на виявлення коронавірусу. Про це Львівському порталу повідомили пресслужбі Львівської міської ради.

 

Міський голова Львова заявив, що з 13 квітня у військовому госпіталі розпочинають проводити ПЛР-тестування на виявлення коронавірусу.

«Сьогодні у Львові ПЛР-тести проводить лабораторія на вул. Круп’ярській і лабораторія на вул. Зеленій. Також я мав розмову з військовим госпіталем, і військові сьогодні мають почати роботу з ПЛР-тестування. Однак, вони будуть активно працювати для міста і області до того часу, поки не буде проблем у військових. Адже, першочергово, вони працюють для потреб війська» – наголосив Андрій Садовий.

Нагадаємо, тести методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) обласний лабораторний центр почав робити 26 березня. Саме такі тести дозволяють достовірно встановити наявність чи відсутність у людини коронавірусу ще до прояву симптомів. Натомість експрес-тести дозволяють виявити в організмі лише антитіла, які починають вироблятись лише на 5-6 день після появи симптомів.

За добу обласний лабораторний центр може зробити близько 100 ПЛР-тестів. Аби отримати остаточні результати, потрібно трохи менше доби.

Як розповідав голова Львівської ОДА Максим Козицький, наразі Львівщина має 1800 тест-систем для проведення ПЛР, ще 1200 мають надійти орієнтовно 5-6 квітня.

Раніше ПЛР-тести робили у центральній лабораторії в Києві, однак згодом матеріали хворих із підозрою на коронавірус почав досліджувати у Львові методом ПЛР обласний лабораторний центр МОЗ України.

Згодом до проведення ПЛР-тестів залучили ще дві лабораторії. ПЛР-тести почала робити лабораторія Львівського медуніверситету.

Навіть якщо результати аналізів підтверджують коронавірусну інфекцію, це жодним чином не змінює підхід до лікування хворого. Адже специфічного лікування пацієнтів із COVID -19 досі немає, хворобу лікують залежно від симптомів.

Як писав Львівський портал, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня. Однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня.

Із 6 квітня в Україні людям віком 60+ заборонили виходити на вулицю. Йти надвір більш ніж двом особам та ще й без документів теж не можна. Детальніше про посилені заходи під час карантину читайте за цим посиланням.

Також зауважимо, що у місті діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *