ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на коронавірус перевірили 220 священників. Які результати

Наталя Дуляба

|

У Львові збираються перевірити на наявність коронавірусної інфекції 500 священників усіх християнських конфесій. Майже половина із них вже пройшла експрес-тестування. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Станом на сьогодні, 13 квітня, експрес-тести на коронавірус провели 220 священникам. Результат в усіх – негативний.

Загалом у Львові хочуть протестувати близько 500 духівників усіх християнських конфесій. Також мерія передала 280 тестів для медичних капеланів, які пройдуть тестування на місцях.

Зазначимо, із 30 березня експрес-тести у Львові почали робити водіїв громадського транспорту, соціальних працівників, пацієнтів лікарень міста із пневмонією, вагітних жінок, медпрацівників, працівників ринку та інших підприємств. Згодом до цього списку додали й священнослужителів.

Дотепер експрес-тести зробили 4060 особам, із них у 44-ох виявили підозру на коронавірус.

Нагадаємо, днями коронавірусну інфекцію виявили у священника з Червонограда. Храм, у якому він служить, продезінфікували і закрили. А всіх людей, які контактували з отцем, просять самоізолюватись і при прояві симптомів негайно звертатись до сімейного лікаря.

Як писав Львівський портал, у Києво-Печерській лаврі виявили більше 90 хворих на коронавірус. Через це святиню закрили на карантин.

Також від коронавірусу помер 40-річний монах із Почаївської лаври.

Додамо, що на Великодні свята українців закликають залишатися вдома, аби уникнути розповсюдження коронавірусу. Детальніше про те, як Україна відзначатиме найбільше християнське свято, читайте у матеріалі Львівського порталу «Великодні свята під час карантину. Як українцям пропонують святкувати Вербну неділю та Пасху?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *