ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарням Львова благодійники передали допомоги на 4 мільйони

Наталя Дуляба

|

П’ятьом лікарням Львова підприємці-благодійники передали 500 експрес-тестів, 10 000 респіраторів, 300 захисних костюмів та ще низку медичного обладнання. Найближчим часом медики ще отримають два апарати штучної вентиляції легень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Компанії «Кормотех» та «Ензим» витратили 4 млн грн на закупівлю медобладнання та засобів індивідуального захисту для лікарень Львова. За ці кошти фірми придбали два апарати ШВЛ, кардіомонітори, генератори кисню,пів тисячі експрес-тестів для виявлення коронавірусу, партію респіраторів і захисних костюмів.

Відтак обласній інфекційній лікарні передали генератори кисню та кардіомонітори, найближчим часом медзаклад отримає ще й апарат штучної вентиляції легень Hamilton C3.

Також апарат ШВЛ Hamilton C3 дістанеться й 8-ій міській клінічній лікарні.

У військовий госпіталь у Винниках відправили кардіомонітори, в лікарню швидкої медичної допомоги – шприцові апарати.

Між усіма чотирма вищезгадними медзакладами та лікарнею «Охматдит» розприділять 500 експрес-тестів, 10 000 медичних респіраторів та 300 захисних костюмів для медперсоналу.

Окремо обласному лабораторному центру, який проводить ПЛР-тести на коронавірус, підприємці передали бокс біологічної безпеки.

«Опорні лікарні міста, які першочергово приймають хворих, та швидка допомога вже отримали експрес-тести, спецодяг та респіратори. Передаємо і життєво важливе обладнання, яким медики рятуватимуть інфікованих COVID-19. Так, вже передали кардіомонітори, шприцові апарати, генератори кисню. З дня на день чекаємо поставку апаратів ШВЛ професійного рівня», – розповів СЕО «Кормотех» Ростислав Вовк.

Зазначимо, що апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) є вкрай необхідні для пацієнтів із важкою формою перебігу коронавірусної інфекції, адже у них виникають ускладнення дихання та загострюються хвороби дихальних шляхів.

Станом на середину березня у ЛОДА казали, що Львівщина має 80 апаратів ШВЛ. До кінця квітня область має отримати ще 50 таких апаратів.

Нещодавно стало відомо, що лікарням на Львівщині, які лікуватимуть хворих на COVID-19, потрібно 112 апаратів ШВЛ. Натомість наразі їх є лише 38. Ще у сімох медзакладах такого обладнання взагалі немає, йдеться про лікарні в Стебнику, Стрию, Сокалі, Кам’янка-Бузьці, Яворові, Рудках та про госпіталь у Винниках.

Мер Львова також заявляв, що лише місту для боротьби з коронавірусом потрібно 100 апаратів ШВЛ. Кошти на їхню закупівлю вже виділили. Перші апарати ШВЛ вже отримали лікарня швидкої допомоги та 8-ма міська клінічна лікарня.

Як писав Львівський портал, відомі львів’яни та підприємці об’єдналися для закупівлі необхідного обладнання для лікарень Львівщини. Благодійники почали виготовляти захисні щити-екрани для лікарів. Першу партію виготовили за сприяння львів’янина Ігоря Васюника і вже передали медикам «швидкої».

Також благодійний фонд «Рідні разом» із партнерами закупили для потреб Львівщини 20 апаратів штучної вентиляції легень. Збір коштів на придбання апарату ШВЛ розпочав і Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла. Для Стрийської центральної райлікарні апарат ШВЛ купить компанія «Моршинська».

Обладнання для пацієнтів із проблемами диханням госпіталю у Винниках передав благодійний фонд Петра Порошенка.

У Львові також діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *