ОСТАННІ НОВИНИ

Шахтарі перекрили дорогу на трасі Львів – Рава-Руська через борги із зарплати

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 23 січня, в селі Воля-Висоцька шахтарі перекрили рух транспорту на трасі сполученням Львів – Рава-Руська. Причиною пікету стали борги із зарплати гірникам.

 

Як інформує пресслужба патрульної поліції у Львівській області, дорогу перекрили близько 50 осіб.

«Учасники ходять по нерегульованому пішохідному переході у с. Воля Висоцька біля ресторану «Крайня Хата». Автомобілі пропускають кожні 15 хвилин по 10 хвилин. Об‘їзду немає», – розповіла речниця патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій.

За її словами, гірники обіцяють завершити перекриття близько 13 год.

Як повідомив у Facebook голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, ця акція є частиною протестної кампанії, спрямованої на вирішення владою питання виплати зарплатної заборгованості перед працівниками ДП «Львіввугілля».

Зазначимо, що у будівлі Львівської ОДА відбувається голодування лідерів незалежної профспілки гірників України.

Раніше Львівський портал писав, що шахтарі ДП «Львіввугілля» переймаються, що їхні сім’ї не матимуть за що накрити святковий стіл на Новий рік та Різдво через чергову затримку зарплат. Відтак  24 грудня 2019 року за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі» на рахунки ДП «Львіввугілля» надійшли кошти у сумі 90,1 млн грн, які мали скерувати на погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям.

Зазначимо, працівникам ДП «Львіввугілля» регулярно затримують зарплату. Наприклад, платню за грудень торік їм виплачували «по копійці» від січня до кінця лютого. Зарплату за травень шахтарям видавали ще в середині липня, за червень – на початку серпня, а за вересень – наприкінці жовтня.

Через це шахтарі Львівщини регулярно перекривають дороги і влаштовують пікети. Востаннє масову акцію протесту вони планували провести у Львові 14 листопада. Втім на рахунки ДП «Львіввугілля» таки надіслали 225,5 млн грн на погашення заборгованості із зарплат. Тому гірники свій пікет вирішили скасувати.

На протести шахтарів у Львівській ОДА щораз наголошують, що працюють над тим, аби гірникам виплачували зарплати. На початку 2019 року в адміністрації заявляли, що розмір заборгованої зарплати для шахтарів збільшили на 40%.

Раніше Львівський портал писав у матеріалі «Шахтарський Червоноград. 500 метрів під землею» про нелегку роботу гірників і, зокрема, про постійні затримки зарплат.

Фото: патрульна поліція Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *