ОСТАННІ НОВИНИ

Шахтарям «по копійці» виплачують зарплату за грудень

Соломія Головіна

|

У Львівській області шахтарям продовжують виплачувати зарплату за грудень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Так, на рахунки ДП «Львіввугілля» 28 січня надійшли кошти від реалізації вугільної продукції. Фінансовий ресурс скерували на виплату заробітної плати.

Відтак, вдалось покрити ще 10% заробітної плати за грудень 2018 року. Кошти надходять на рахунки працівників держпідприємства. Загалом за грудень 2018 року буде виплачено 17% заробітної плати.

При цьому 24 січня у ЛОДА інформували, що розпочалась виплата зарплати шахтарям за грудень: працівникам ДП «Львіввугілля» було виплачено 7% заробітної плати за грудень 2018 року.

Нагадаємо, що ситуація із заборгованістю зарплати шахтарям є систематичною. Зокрема, у січні Львівський портал інформував, що їм досі боргують гроші за листопад 2017 року.

Так, 2 листопада кілька сотень шахтарів пройшли ходою центральними вулицями міста до Львівської ОДА, яку пікетували з вимогами погашення поточної заробітної плати та вчасної її виплати у подальшому. Згодом Кабмін виділив півмільярда гривень на виплати зарплат шахтарям.

Через напружену ситуацію із зарплатою 16 листопада шахтарі Львівщини перекрили дві ділянки траси Львів − Рава-Руська.

У грудні гірники шахти «Лісова», що на Львівщині, проводили акцію протесту під землею.

Раніше Львівський портал писав у матеріалі «Шахтарський Червоноград. 500 метрів під землею» про нелегку роботу гірників, зокрема, і про постійні затримки зарплат .

Нагадаємо також, що 26 січня під час свого публічного звіту голова Львівської ОДА Олег Синютка згадав і про шахтарів, зокрема, він похвалився, що їхні зарплати зросли на 40%, однак додав, що і далі триває проблема із заборгованістю її виплати.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *