ОСТАННІ НОВИНИ

Проти опіків. За тиждень американські хірурги провели у Львові 63 операції

Євгенія Карвацька

|

Впродовж тижня, 15-21 вересня, в рамках українсько-американського проекту «Проти опіків» у Львові прооперували 63 пацієнти. Більшість оперативних втручань вперше в Україні провели за допомогою лазера AcuPulse CO без потреби висікання рубців, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, американським лікарям вдалося оглянути 120 дітей, з яких 63 пацієнтам були проведені оперативні втручання.

«Це була дуже плідна місія, ми провели тут вже 7 днів. Було записано до 250 людей, прийшло на консультацію 120 і ми прооперували 63 людини. Кількість хворих, яких ми прооперували, підвищується. І це завдяки тому, що люди, з якими ми працюємо, вже знають, що від нас очікувати, що дозволяє підвищити нашу ефективність і робити те, що ми робимо», – розповів керівник проекту Геннадій Фузайлов.

За словами американського хірурга Бранко Бойовича, лазерне лікування опікових травм є передовим і вже другий рік поспіль практикують в Україні. Саме ця технологія останніх 5-6 років у всьому світі переважає у лікуванні опікових деформацій.

«Особливо це помітно, коли пацієнт приходить до нас знову з минулого року і результат цього лікування є дуже помітним», – зазначив Бранко Бойович.

Як розповідає координатор проекту у Львові Мирослава Децик, завдяки цій співпраці наші медики мають змогу навчитися та перейняти багато нових методик. Тому важливо, аби інші клініки також долучалися  до цього проекту.

«Лікарі приїжджають восьме в Україну і вже втретє в наш медичний центр. Наш весь медперсонал працює виключно з американськими лікарями і для наших пацієнтів. Вся медична допомога, яка надається в рамках цього проекту, є безкоштовною. Це є і огляд пацієнтів, і оперативне втручання. Цього року спеціально ми придбали лазер і вперше він був використаний на цьому проекті», – пояснила Мирослава Децик.

Основною задачею зарубіжних хірургів в Україні є оперувати ті випадки, які не будуть викликати ускладнення, тобто допомогти якомога більше дітям. У свою чергу, комплексні заходи лікарі мають на меті проводити за океаном, а сюди відправляти пацієнтів для проходження подальшої реабілітації.

«Найскладнішими випадками є ті, коли нам необхідно транспортувати хворих через океан, в Бостон, для лікування гострих випадків. Рівно тиждень тому з лікування повернулася дитина з Рівного, яка отримала в червні 2017 року серйозні пошкодження», – поділився пластичний хірург Деніель Дрісколл.

Американські колеги наголошують на встановленні відповідної інфраструктури для того, щоб проводити складні мікроскопічні операції. Тому важливо, щоб українські лікарі мали досвід лікувати, як гострі, так і хронічні випадки, а також працювати з лазером.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *