ОСТАННІ НОВИНИ

Як росія використовує музику як зброю проти України

Олег Дерев'янко

|

Журналісти Суспільного презентували документальний фільм про те, як Росія протягом десятків років використовує популярну культуру як зброю проти України.

«Кілька поколінь самобутніх українських музикантів у різний час у 1970–80-х, 1990-2000-х і 2010-х роках переходили у своїй творчості з української на російську мову. З власної волі чи несвідомо вони ставали знаряддям російського шоу-бізнесу, що завжди прагнув розмити культурний кордон між Росією та Україною й працював на імперський міф про «одіннарод»», – йдеть у описі відео.

У фільмі розповідають: як залунала російськомовна пісня в Україні, комплекси меншовартості серед українських артистів, як український медіабізнес окупувала Росія, як шоубіз розмивав кордони, Квотування українськомовної пісні, чи є ймовірність повернення російськомовної пісні та інше.

Спікери проєкту: Віталій Козловський, Коля Сєрга, Олександр Положинський, Саша Буль, Марія Туча, Олександр Варениця, Євген Рибчинський, Ігор Кондратюк, Віктор Придувалов, Віталій Бардецький, Віталій Портников, Сергій Притула, Тетяна Микитенко, Яніна Соколова, Інна Совсун та Володимир В’ятрович.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *