ОСТАННІ НОВИНИ

15 років тюрми із конфіскацією майна. На Львівщині засудили трьох зрадників

Андрій Котенський

|

На Львівщині до 15 років тюрми засудили трьох зрадників – розвідника, командира роти та стрільця, які у 2014 та 2022 роках перейшлии на бік російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

За даними відомства, троє жителів Донецької та Луганської областей визнано винними у державній зраді, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Їм призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожному.

«Мешканці Донецької та Луганської областей у 2014 та 2022 роках добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили до незаконних збройних формувань «народної міліції» терористичних організацій «днр» та «лнр», – йдеться у повідомленні.

Один із них задля цього залишив посаду інспектора патрульної служби.

«Він проходив службу у одному із підрозділів військової розвідки. Чоловік брав участь у силовому та збройному захопленні адміністративних будівель, які знаходились у Донецькій області. Двоє інших обвинувачених були зараховані до 3-тьої окремої мотострілецької бригади «Беркут» в/ч 08803. Один із чоловіків був командиром роти, інший – стрільцем», – повідомили у прокуратурі.

Окрім того стало відомо, що фігуранти забезпечували безпеку місць перебування армії рф на захоплених ними територіях. Мешканець Луганщини забезпечував порядок та пропускний режим громадян на блокпостах, а також оглядав транспортні засоби та перевіряв документи цивільних осіб.

З початку повномасштабного вторгнення експатрульний воював у місті Маріуполь та Вугледар на боці країни-агресора, інші обвинувачені – в населених пунктах Харківської області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *