ОСТАННІ НОВИНИ

Американські лікарі у Львові: медики проведуть п’ять операцій з пересадки шкіри дітям

Вероніка Рой

|

В рамках благодійного проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» у Львові бригада американських та українських пластичних хірургів проведуть 63 операції дітям, які постраждали від опіків, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, вчора медики провели огляд 120 українських дітей з різних областей України, які постраждали від опіків. І протягом наступних п’яти вони разом з українськими спеціалістами проведуть понад 60 операцій, серед них – 5 пересадок шкіри, а решта – пластика післяопіквих рубців та лазерне шліфування.

«Ми сюди вже приїжджаємо вісім років і наша команда від 2 людей виросла до 9. Вчора в клініці ми вже оглянули 120 пацієнтів. Я хочу сказати, що наша завдання тут не тільки провести операцію, але й розбудити в кожній людині найкращі почуття, які в них є – це почуття симпатії та любові один до одного. І коли це проявляється, то тоді ми зможемо відкрити наші серця і допомогати один одному та допомагати дітям. Можу сказати, що у вас добре навчені хірурги і ми дуже раді привезти нові технології і одна з них – лікувати рубці без висічення з лазрною технологією», – розповів доктор медицини, керівник проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям», Геннадій Фузайлов.

Як зазначила директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірини Микичак, важливим також є і те, що українські лікарі можуть здобувати набиякий досвід від своїх колег з Америки.

«Важливим є те, що наші лікарі мають нагоду працювати пліч-о-пліч з дуже потужною командою Геннадія Фузайло, яка приїхала з США. Як відомо, це країна, яка володіє передовими технологіями лікування опікової хвороби і не тільки. Тому це добре, що наші колеги співпрацюють та довідуються нові речі і мають стимул для розвитку та удосконалення», – пояснила вона.

У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб нагадав, що у  80-90% діти найбільше зазнають опіків у віці від 0 до 5 років, у період, коли вони пізнають світ. Він зазначив, що за 8 місяців поточного року 299 дітей госпіталізовані у лікарні з опіками, що на 41% менше ніж у минулому році.

«Ми працювали з Геннадієм Фуйзловим над тим, щоб опіки у дітей не ставалися. Оскільки опіки, хоч і займають друге місце серед дитячого травматизму, але напевно мають найскладніші травми, які зустрічаються у дітей. Тому ця травма доволі часто потребує довготривалог лікування впродовж років, потребує величезних фінансових затрат, а також вподальшому це стає ще соціальною проблемою для дітей, які перенесли ці опіки. На жаль, в Україні не займаються профілактикою опіків, але у Львівській області ми це робимо. З цією метою ми запровадили у Львові навчання для батьків, в садочках і школах, жіночих консультаціях, аби запобігти дитячому травматизму», – додв В. Зуб.

Більше дізнатися про те, як захистити дітей від опіків можна за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *