ОСТАННІ НОВИНИ

Повістка як помста. У СБУ та Міноборони відреагували на тиск на журналіста «Слідство.Інфо»

Андрій Котенський

|

Служба безпеки України, Міноборони спільно з Генштабом перевіряють інформацію, оприлюднену виданням «Слідство.Інфо» щодо спроб вручити повістку їхньому журналісту після викривального розслідування стосовно співробітника спецслужби. Про це повідомили пресслужби СБУ та Міноборони в коментарі Українській правді.

«Служба безпеки України вивчає інформацію, оприлюднену редакцією Слідство.Інфо сьогодні. Наразі СБУ, Міністерство оборони та Генштаб ЗСУ проводять відповідну перевірку. Про її результати буде повідомлено додатково», – повідомили у СБУ.

У Службі безпеки України окремо зазначили, що «згідно закону співробітники СБУ не мають повноважень надавати офіційні вказівки чи доручення щодо спілкування працівників ТЦК з журналістами».

У Міноборони також засудили тиск на журналістів-розслідувачів.

«В Міністерстві оборони обурені тиском на журналістів та вважають це категорично неприпустимим. Журналістська робота – це основа будь-якого демократичного суспільства і невідʼємна складова нашої перемоги над ворогом. Водночас захист України від ворога – обовʼязок кожного військовозобов’язаного. Це честь, а не інструмент маніпуляцій. Зараз Міністерство оборони спільно з Генштабом та СБУ зʼясовують деталі ситуації, що склалася. За результатами доповімо оперативно», – повідомили у МОУ.

Як відомо, журналісти-розслідувачі знайшли у дружини голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру за понад 20 мільйонів гривень за ринковою ціною. Хоча в декларації посадовця зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 мільйонів гривень.

6 квітня стало відомо, що після розслідування журналісту «Слідства.Інфо» Євгенію Шульгату співробітники ТЦК намагалися вручити повістку за вказівкою людини в цивільному, яку ідентифікували, як працівника СБУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *