ОСТАННІ НОВИНИ

Україна має сама вирішувати, на які компроміси у війні готова піти, – Генсек НАТО

Андрій Котенський

|

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна має сама вирішувати, на які компроміси готова піти у війні з РФ. Про це Столтенберг заявив в інтерв’ю BBC, яке вийде у неділю, повідомляє Європейська правда.

Як йдеться в анонсі інтерв’ю, хоча Столтенберг заявив, що військова підтримка є життєво важливою, щоб Україна витіснила російські війська та примусила лідера РФ Володимира Путіна відмовитися від своїх цілей щодо окупації, він також припустив, що Києву, можливо, також доведеться піти на поступки.

«Зрештою, саме Україна має вирішувати, на які компроміси вона готова піти, ми повинні дати їй можливість бути в тому становищі, коли вона дійсно досягне прийнятного результату за столом переговорів», – заявив Столтенберг.

Він зауважив, що не закликає Україну йти на поступки зараз, і додав, що «справжній мир» буде досягнутий тоді, коли «Україна переможе».

Генсек НАТО також заявив, що є «авторитарний» альянс, який надає один одному практичну підтримку та який «стає дедалі більш тісним», маючи на увазі РФ, Китай, Іран та КНДР.

«Китай підтримує російську військову економіку, постачаючи ключові деталі для оборонної промисловості, під що Москва закладає Пекіну своє майбутнє», – вказав Столтенберг.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *