ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч зоозахисники витратили на стерилізацію бездомних тварин на ЛКП «Лев» 30 тис грн

|

Протягом 2009-2012 років зусиллями Західноукраїнського товариства захисту тварин на ЛКП «Лев» було простерилізовано близько 600 бездомних тварин на суму 84 тис 81 грн. І це є кошти, залучені винятково силами товариства, розповів сьогодні під час прес-конференції президент товариства Андрій Курач.

Він також повідомив, що на сьогодні в ЛКП «Лев» закінчився термін ветеринарної ліцензії. «Ліцензія на користування кетаміном не вироблена, а альтернативні методи наркозу, якими ми навчили користуватись ветеринарів підприємства, не застосовуються, бо грошей на їх закупівлю немає», – зазначив захисник тварин.

Натомість, за словами А.Курача, керівництво комунального підприємства суттєво і безпідставно підняло ціни на лікування та перетримування тварин. «До прикладу, вартість стерилізації собаки в «Леві» піднято до 430 грн., тоді коли приватні ветлікарні для безпритульних тварин роблять такі операції за 350 грн. Доба перетримки безпритульних тварин в приватних осіб з харчуванням становить 10 грн. для кішки, 25 грн. для собаки. А на ЛКП «Лев» доба коштує 118 грн.! Комунальним підприємством від липня 2012 року до вересня 2013-го не зроблено жодної стерилізації, вакцинації, ідентифікації міських тварин», – повідомив президент товариства.

У цей час товариство захисту тварин і його волонтери, за словами Андрія Курача, від початку цього року зібрали і витратили на лікування, вакцинацію, стерилізацію, перетримку і перевлаштування безпритульних тварин більше 30 тис грн. «Єдиним позитивом є те, що нам ще милостиво дозволяють забирати собак з ЛКП «Лев» для перевлаштування. Що означає порятунок тварини від вірної смерті. Більше сотні тварин цього року забрано членами і волонтерами товариства, простерилізовано і прилаштовано до нових власників», – розповів він.

Значно ліпшою ситуація є у місті Луцьк. Як розповіла керівник луцького комунального притулку для собак «Ласка» Дана Новарчук, муніципальний притулок отримує від міста кошти на зарплати та комунальні витрати, а харчування тварин, їх стерилізація, ідентифікація та перевлаштування оплачується зі скриньок для пожертв захисниками тварин.

«Міські притулки у Німеччині, до прикладу, фінансуються на 50% з бюджету місцевого самоврядування. Ще 50% збирає громадська організація, яка, після перемоги у відкритому конкурсі, залучається до керівництва притулком. Жодних засад самоокупності, на яких базуються сподівання на фінансування майбутнього львівського муніципального притулку чи ілюзорних планів на «заробляння» силами ЛКП «Лев» немає. Таку необхідну решту коштів можна залучити швидше з благодійних пожертв, донорських організацій, як це робиться в цивілізованому світі. Також і нещодавно ратифікована Верховною Радою «Європейська конвенція про захист тварин» визначає притулок для тварин як некомерційне господарство», – додав А.Курач.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *