ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко хоче, щоб у місцевих бюджетах залишалося 70% прибутків

Львівський портал

|

«Мета Уряду  на 2010 рік, щоб 60% було у місцевих громад, а 40% – в Києві, а наступний 2011 рік  зробити так, щоб 70% загального консолідованого  бюджету було у громадах, а 30% – у центрі», – наголосила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на урочистому засіданні з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування, яке відбулося у Києві минулого понеділка. 

Прем’єр-міністра нагадала, що Уряд розробив новий Бюджетний кодекс, згідно з яким фінансові ресурси розподіляються на користь міст та сіл: «Наша головна концепція, щоб податки залишалися там, де люди їх платять, де вони живуть і працюють». 

Згідно з урядовим проектом Держбюджету на 2010 рік, кожне село, селище і місто матиме свій надійний бюджет: «Ці два документи ми з вами інтелектуально, духовно, організаційно вистраждали і подали до Верховної Ради». Утім, нагадала Юлія Тимошенко, незважаючи на підтримку бюджету 2010 року, на нього було накладено вето. Прем’єр-міністр переконана, що одразу після президентських виборів у середині лютого президентське вето з бюджетного кодексу буде знято: 

«Ми з вами маємо  твердо знати, що навіть у цьому парламенті без будь-яких змін ми зможемо проголосувати і Бюджетний кодекс, і новий Держбюджет». 

Окрім бюджетної  реформи, Юлія Тимошенко виступала  за прийняття Верховною Радою закону, який дозволить сільським і міським головам бути одночасно депутатами місцевих рад. Вона навіть пообіцяла, що вже на наступних виборах кожен сільський, селищний та міський голова зможе стати депутатом місцевих рад за списком БЮТ. 

Юлія Тимошенко  закликала представників органів місцевогосамоврядування допомогти уряду з видачею громадянам державних актів права власності на землю. 

«Давайте зробимо  справжнє свято для наших громадян: візьмемо у них всі заяви на видачу земельних актів безкоштовно, віддамо їм протягом новорічних свят все те, що їм заборгувала держава, і тоді ми з вами теж можемо спокійно відсвяткувати», – заявила Юлія Тимошенко. 

За словами  Прем’єр-міністра, із 6,5 млн. актів на право власності на присадибну ділянку, які планувалося видати українцям  на безкоштовній основі, на сьогодні вдалося  видати всього 1 млн. актів. Такий низький показник, на думку Юлії Тимошенко, можна пов`язати з великою протидією урядовій ініціативі на місцях, а також з надзвичайною корумпованістю структур, які мають відношення до цього процесу. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *