ОСТАННІ НОВИНИ

Суд випустив екснардепа Микитася з-під домашнього арешту

Олег Дерев'янко

|

У вівторок, 30 квітня, Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід для екснардепа і забудовника Максима Микитася з домашнього арешту на заставу у розмірі 908 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі ВАКС.

За даними відомства, суд частково задовольнив клопотання прокурора САП, змінивши запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді застави. Розмір застави – 908 тис. 400 грн.

Також на фігуранта покладаються обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду;
  • повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з особами, вказаними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

Термін дії ухвали щодо покладених на нього обов’язків становить 2 місяці.

Журналіст Олег Новіков додав, що про зміну запобіжного заходу просив прокурор САП, оскільки раніше Микитась був під домашнім арештом, під яким підозрюваного можна тримати максимум пів року.

Новіков зазначив, що прокурор просив більшу заставу, ніж призначив слідчий суддя ВАКС. Прокурор САП подав апеляцію на це рішення.

Нагадаємо, що 18 жовтня 2022 року, НАБУ і САП викрили колишнього нардепа на спробі підкупу за 22 млн євро міського голови Дніпра Бориса Філатова.

25 жовтня 2023 року, Микитасю повідомили про підозру в розкраданні 307 млн гривень Міноборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *